PSD a câștigat alegerile trâmbițând pe la toate televiziunile că va scoate celebra taxă auto. De scos a scos-o de la 1 februarie 2017, dar de la 1 martie Guvernul Grindeanu pregăteşte pentru proprietarii de maşini, o altă taxă care să înlocuiască timbrul de mediu.

Păcăleală pe față. Au câștigat alegerile cu o gogoașă sfruntată care acum se dovedește a fi mai degrabă o mega țeapă în pur stil românesc.

Scoți 102 taxe și apoi,  după ce câștigi alegerile, ”noaptea ca hoții”, le reintroduci sub diferite denumiri. Așa se va întâmpla și cu timbrul de mediu care a fost scoasă acum 25 de zile, dar care va fi înlocuită cu o taxă de poluare sub formă de vignetă. Această nouă taxă va fi diferenţiată ca valoare în funcţie de normele de poluare Euro, de emisiile de noxe, dar şi de carburantul folosit.

Confirmăm că este în lucru introducerea unei taxe de intrare în oraşe mari. Pentru România, este în lucru introducerea, în locul timbrului de mediu, a unei taxe de intrare în marile oraşe, care presupune o plată în funcţie de noxe şi de combustibil, plus un sticker, cu o anumită culoare, pe anumite zone ale unui oraş. Astfel, pentru ca un şofer să poată intra cu o maşină poluantă în centrul oraşului, de exemplu, el va trebui să plătească o anumită taxă şi va primi în schimb un anumit sticker cu o culoare care îi va permite accesul. Din acest moment este în lucru şi o «zonare» a Bucureştiului„, au declarat surse pentru Profit.ro.

Odată cu introducerea acestei noi taxe, șoferii vor avea acces în diferite zone ale marilor oraşe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a confirrmat vineri că grupul de lucru format la ministerul pe care îl conduce s-a inspirat în elaborarea înlocuirii timbrului de mediu din sistemele unor oraşe precum Budapesta, Londra sau Milano, care permit accesul autovehiculelor în centrul acestor oraşe prin plata unei taxe.