După 24 de ani de zboruri comerciale, timp în care a transportat peste mări și țări, milioane de pasageri, șefi de stat și de guvern, miniștri și sportivi, Tarom retrage din flotă, avionul Airbus A310.

Airbus A310 a operat ultimul zbor comercial, azi, pe 29 octombrie 2016. Tarom a decis să retragă aeronava din flota operabilă, după 24 de ani de la primul zbor.

Botezat Transilvania , avionul a ajuns în flota TAROM pe 17 decembrie 1992. Până în 2003, avioanele A310 au fost utilizate pe curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar şi spre destinaţii europene.

După renunţarea la destinaţiile transatlantice Aibus-urile din flota TAROM au continuat să fie folosite pentru destinaţii europene şi nu numai cum ar fi Madrid, Dubai, Tel Aviv.

Aeronava, cu 209 de locuri disponibile, a purtat către cele mai diverse destinaţii, preşedinţi de stat, membri de guvern, echipa olimpică şi multe alte personalităţi naţionale şi internaţionale.

Evenimentul care a marcat retragerea aeronavei din flota TAROM are loc în faţă Salonului Oficial, după aterizarea aeronavei de la Madrid, unde a fost întâmpinată de foşti piloţi şi însoţitori de bord ai companiei care au operat această aeronava, de presă, iubitori de aviaţie şi tunuri cu apă.