Din 15 iunie vom vorbi ca acasă în toate statele membre ale Uniunii Europene, fără să plătim nimic în plus. Atenţie însă cât consumaţi peste graniţă întrucât Autoritatea de reglementare încă lucrează la regulile care vor stabili condiţiile roamingului gratuit.

Vești bune pentru toți europenii. Adio roaming în UE. De la mijlocul lunii viitoare, tarifele roaming vor fi eliminate şi vom putea vorbi oriunde în Europa la tarife naţionale.

Ne vom bucura de aceleaşi opţiuni ca în ţară, fie că vorbim de cartele prepay sau abonamente. Totul are o limită însă.

Dacă pentru unii clienţi eliminarea tarifelor roaming este binevenită, pentru alţii nu mai contează. Mai ales că unii operatori au furat startul şi au eliminat demult aceste costuri.

În urma negocierilor agreate la nivelul instituţiilor europene, de la jumătatea lunii iunie tariful maxim pentru un minut de convorbire telefonică în Uniunea Europeană va fi de 3,2 eurocenţi, în timp ce tariful pentru SMS va fi de 1 eurocent.

În privinţa transferului de date, tarifele vor scădea progresiv de la 7,7 euro pentru un giga de date transferate până la 2,5 euro un giga în 2022.

Cei care şi-au programat deja vacanţele în Grecia, Cipru sau Croaţia până pe 15 iunie vor plăti pentru fiecare minut vorbit în roaming între 5 şi 6 eurocenţi şi 2 eurocenţi pe SMS.