Consiliul Superior al Magistraturii îl reclamă pe Călin Popescu Tăriceanu la Inspecția Judiciară pentru că a îndrăznit să ceară demisia Liviei Stanciu și a lui Kovesi.

CSM sesizează Inspecția Judiciară după ce Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu a cerut demisia Liviei Stanciu și a lui Kovesi, după ce o femeie a stat șase luni la închisoare, din vina celor doi magistrați.

„Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de acţiunile concertate ale unor reprezentanţi ai Senatului României şi a unei părţi din mass-media românească care tind la afectarea echilibrului puterilor în stat prin subminarea autorităţii puterii judecătoreşti şi a sistemului judiciar în ansamblul său. Exploatarea instituţională şi mediatică a soluţiei definitive de achitare pronunţată de o instanţă judecătorească şi stigmatizarea publică a persoanei preşedintelui ÎCCJ în acest  context, strict în considerarea poziţiei şi rangului instituţional al acestuia care a valorificat un drept fundamental, şi anume, acela al sesizării instituţiilor abilitate în legătură cu o situaţie sau posibile fapte de natură penală, poate genera un nepermis mecanism de erodare a încrederii cetăţenilor în calitatea sistemului judiciar şi de forţare a limitelor constituţionale de putere. În acelaşi registru de cauze  şi efecte se situează sugestia public afirmată  de complicitate, în instrumentarea acestei cauze, între persoana preşedintelui ÎCCJ şi procurorul–şef al DNA  ce tinde să explice şi să motiveze într-o logică periculoasă şi globalizatoare situaţii şi contexte privitoare la actul de justiţie din agenda actuală a puterii legislative şi a unor reprezentanţi de vârf ai vieţii politice româneşti”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Adică cu alte cuvinte Tăriceanu și mass-media atacă justiția, și nu Livia Stanciu care a comis abuz în funcție și denunț calomnios în urma căruia o femeie a stat nevinovată 6 luni la închisoare.

”Consiliului Superior al Magistraturii va sesiza  Inspecţia Judiciară în vederea dispunerii şi efectuării de verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afectarea autorităţii puterii judecătoreşti şi decredibilizarea sistemului judiciar, ca urmare a demersurilor instituţionale ale unor reprezentanţi ai Senatului României, a afirmaţiilor publice de dată recentă ale domnului Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de Preşedinte al acestuia, precum şi a direcţiilor de dezbatere promovate de o parte a mass-mediei. Sesizarea Inspecţiei Judiciare vizează, în special, intervenţiile instituţionale şi publice ale reprezentanţilor puterii legislative, liderilor politici şi formatorilor de opinie, ale căror declaraţii depăşesc limitele rezonabile ale discursului public, cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei, ca putere a statului”, se mai arată în comunicatul de presă al CSM.

Pe 4 iunie 2014, Livia Stanciu a depus la DNA un denunț în care o acuza pe Mariana Rarinca că o șantajează și că îi cere 20.000 de euro ca să nu divulge detalii despre familia Stanciu.

Mariana Rarinca fusese timp de zece ani, secretara cabinetului de avocatură de la Galați al soțului Liviei Stanciu, Andrei Stanciu, decedat în 2011.

În realitate, Mariana Rarinca a cerut doar plata salariului restant și plata utilităților de la cabinet, pe care ea le-a plătit din propriul buzunar.

În loc să se achide de datorii, Livia Stancu a asmuțit DNA pe femeie, și la cinci zile de la denunț, procurorii au și luat-o pe sus, iar un judecător de la Tribunalul București a aruncat-o în spatele gratiilor, timp de șase luni de zile.

Livia Stanciu îi spusese în luna mai 2014, Marianei Rarinca, pe care a chemat-o la ea la București, când i-a și dat o parte din datorie, doar 500 lei, că face eforturi foarte mari ca să se achite de ea, motivând-i că are trei carduri descoperite.

Adică Livia Stanciu se plângea la Mariana Rarinca, că nu are bani. Și asta în condițiile în care, în anul 2014, Livia Stanciu a încasat de la stat 273.818 lei. Adică aproximativ 3 miliarde de lei vechi anual. Adică o medie de 22.818 lei pe lună. Judecătoarea câștiga în 2014, lunar, de două ori suma datorată Marianei Rarinca și spunea că nu are bani.

Marți, la cinci zile de când Curtea de Apel București a achitat-o definitiv și irevocabil pe Mariana Rarinca, adică a stabilit că nu este vinovată de șantaj, Livia Stanciu a spus presei că ”nu comentez decizia unei instanțe”. Nici vorbă de regret, scuze, căință sau demisie, pentru că din cauza denunțului calomnios, o femeie a stat la închisoare 191 de zile, fiind nevinovată.

Păi cum să renunțe madam Livia la 209.667 lei pe an, de la Înalta Curte?! Atât a primit în 2014, Livia Stanciu de la Înalta Curte, unde lucrează ca judecător.

Călin Popescu Tăriceanu, Președinte al Senatului României, i-a cerut marți, Președintelui României, Klaus Iohannis, să le demită din funcție pe Livia Stanciu și pe Laura Codruța Kovesi, din cauza femeii arestate pe nedrept.