Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, ia atitudine în cazul femeii care a stat șase luni de zile în spatele gratiilor, în mod nevinovată, din cauza denunțului calomnios, făcut la DNA, de Livia Stanciu, Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Tăriceanu cere demisia Liviei Stanciu și a lui Kovesi pentru că cele două se fac vinovate de faptul că Mariana Rarinca a stat 191 de zile la închisoare, fără să fie vinovată.

Călin Popescu împreună cu senatorii, Daniel Barbu, Ioan Ghișe, Nicolae Nasta și Petru Ehegartner, au trimis marți, o scrisoare lui Iohannis, în care îi solicită să ia atitudine în cazul femeii băgate la închisoare, în mod nevinovat, în baza unui denunț făcut de Livia Stanciu, la DNA, în 4 iunie 2014.

Avem onoarea de a vă ruga să daţ curs următoarei solicitări pe care v-o adresăm în calitate de membri ai Senatului României şi de liberali…vă cerem Domnule Preşedinte, să folosiţi atât instrumentele legale constituţionale şi legale de care dispuneţi, cât şi autoritatea morală inerentă instituţiei Preşedintelui României pentru a le înlătura, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu şi Laura Codruţa Kovesi”, se arată în scrisoarea senatorilor trimisă lui Iohannis.

Tăriceanu vrea ca miercuri, să propună Biroului Permanent al Senatului, ca în numele instituției să fie sesizat CSM și Parchetul General.

Numai că liberalul Cătălin Boboc, președintele Comisiei Juridice din senat, se opune demersului lui Tăriceanu, pe motiv că Senatul e o instituție politică și că nu trebuie să se bage în justiție, chiar dacă o ”cetățeană” a stat nevinovată la închisoare, șase luni de zile.

Livia Stanciu, prima judecătoare a României a făcut un denunț calomnios la DNA, în baza căruia, Mariana Rarinca, secretara fostului ei soț, a fost arestată și a stat după gratii timp de șase luni de zile.

Mariana Rarinca a făcut dezvăluiri incendiare joi seară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, că a plătit din propriul buzunar utilitățile publice de la cabinet și că a dat bani și altor clienți ai fostului ei soț, care erau nemulțumiți de serviciile oferite, doar ca să fie bine și să o protejeze pe Livia Stanciu.

Mariana Rarinca a spus că nu i-a venit să creadă când s-a trezit cu 8-9 anchetatori de la DNA și cu mascații, la poarta ei, dimineața la ora 06.00 și că a fost luată pe sus și adusă la București, ca cel mai periculos infractor.

Livia Stanciu îi dăduse în mai 2015, 500 de lei, din datoria pe care avea să i-o dea Marianei Rarinca, spunându-i că are trei carduri descoperite și că face eforturi să se achite față de ea.

O lună mai târziu, pe 4 iunie 2014, Livia Stanciu face plângere la DNA, fix în aceeași zi, Kovesi deleagă doi procurori să se ocupe de caz și tot în aceeași zi o cheamă pe judecătoare să dea declarație. Iar pe 10 iunie 2014, Tribunalul București o arestează preventiv pe Mariana Rarinca la cererea DNA, în baza unei declarații date de Livia Stanciu și a cumnatului acesteia.

Pe 30 iunie 2014, DNA a făcut rechizitoriul pe repede înainte și a trimis dosarul la Tribunalul București cu cererea expresă de a o băga la închisoare pe Mariana Rarinca.

pe 18 decembrie 2014, judecătorul Andi Malaliu de la Tribunalul București a condamnat-o pe Mariana Rarinca la 3 ani închisoare cu suspendare.

Însă, pe 20 mai, completul de doi judecători de la Curtea de Apel București, format din Risantea Gagescu şi Damian Dolache a achitat-o pe Mariana Rarinca pe motiv că fapta nu există.

“În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cpp admite apelul declarat de inculpata Rarinca Mariana împotriva sentinţei penale nr.2873/18.12.2015, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi rejudecând, în fond: În temeiul art.17 alin.2 rap. la art.16 alin.1 lit.b Cpp achita pe inculpata Rarinca Mariana sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj prev. de art.207 alin.2 şi 3 Cp cu aplic. art.13/1 din Legea nr.78/2000. Constată că inculpata a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 10.06.2014-18.12.2014”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Cu alte cuvinte nu a fost vorba de niciun șantaj la adresa Liviei Stanciu. Adică, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a făcut denunț calomnios și a mințit la DNA, doar ca să scape de datoriile pe care avea către Mariana Rarinca.

191 de zile a stat Mariana Rarinca în arest preventiv, din cauza denunțului calomnios făcut la DNA de Livia Stanciu, pe motiv că ar fi șantajat-o și că i-ar fi cerut 20.000 de euro.

În realitate, Mariana Rarinca i-a cerut doar banii de salariu și banii pentru utilități, plătiți din propriul buzunar. În total, circa 100 de milioane de lei vechi. Deci nici vorbă de 20.000 de euro și nici urmă de șantaj.