Tanczos Barna, Ministru UDMR al Mediului, acuzat că vrea să închidă Blue Air pentru a face loc companiei ungurești Wizz Air

Ministrul Mediului, Tanczos Barna este acuzat de deputatul PSD, Radu Cristescu că vrea să falimenteze compania românească Blue Air, ca să facă loc pe piață companiei ungurești Wizz Air.

Deputatul social democrat scrie pe facebook că ministrul UDMR face jocurile Ungariei în scandalul Blue Air.

Ungaria face regulile în România? Ministrul ungur al mediului,Tanczos Barna, blochează conturile companiei românești Blue Air! Mii de români – bătrâni, copii, bolnavi de diabet sau de alte boli grave – rămân blocați pe aeroporturile din străinătate, cerând cu disperare ajutorul guvernului de la București. Avantaj Wizz Air, care s-a năpustit imediat asupra curselor Blue Air suspendate. Asta în timp ce compania ungurească Wizz Air atacă de mai mult timp, la Bruxelles, prin acțiuni repetate în instanțele europene, compania aeriană de stat a României, Tarom. Nu e clar pentru cine lucrează, și împotriva cui, acest tupeist ungur care conduce Ministerul Mediului din România? Bravo, Tanczos, meriți o decorație de la Budapesta! O decorație cu aripi de cocoș honvezesc”, a scris deputatul PSD Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Procurorul-şef adjunct al DIICOT, Oana Daniela Pâţu, a confirmat miercuri, la Parlament, că a fost înregistrată la instituţia pe care o conduce o sesizare referitoare la compania Blue Air.

Marți, Blue Air Aviation a suspendat până luni, 12 septembrie, toate cursele programate de pe aeroporturile din România, după ce i-au fost blocate conturile din cauza unei datorii la stat de 28 milioane lei.