Un agent de poliţie a fost filmat în Capitală, în timp ce snopea în bătaie un tânăr care ieşise seara din casă, fără să aibă declaraţia pe proprie răspundere. Poliţia Capitalei a demarat o anchetă după comportamentul poliţistului, demn de ringul de box.

În plină stare de urgenţă, când drepturile fundamentale ale românilor sunt suspendate prin decret de Iohannis, polişitii îşi fac de cap pe străzi şi confundă românii cu sacii de box.

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, un polițist a fost filmat, în București , în timp ce lovea cu pumnii un tânăr care umbla noaptea pe stradă.

În imagini se vede cum tânărul este lovit de unul din cei doi polițiști care l-au oprit pentru a-l legitima și verifica declarația pe proprie răspundere.

”De ce dai în mine, de ce dai?”, îl întreabă tânărul pe polițistul care-l lovea cu violenţă, cărându-i pumni în cap. Un al doilea poliţist a intervenit şi după ce tânărul care-l însoţea pe cel lovit de agentul de poliţie, a fugit după el. Acesta a fost prins şi băgat în maşina de poliţie.

”Băi băiatule, știi că n-ai voie să ieși din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgența?”, a strigat un polițist către acesta.

Poliția Capitalei a declarat pentru Libertatea că tânărul a fost bătut pe motiv că a refuzat să se legitimeze și să prezinte declarația pe proprie răspundere. În urma acestui incident, a fost demarată o ancehtă internă cu privire la comprotamentul poliţistului.

”Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevăzute de Ordonanțele Militare. Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevăzute de Ordonanțele Militare. Cu privire la modul în care a acționat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, transmite Poliţia Capitalei.

Mai spuneti-le respect la căcații ăștia, sunt eroi pe facebook ei

Publicată de David Curea pe Miercuri, 8 aprilie 2020