Perioada premergătoare sezonului rece este ideală pentru diverse amenajări şi instalaţii care să te ajute când temperaturile de afară sunt tot mai mici. Nu este un lucru nou sau curios ca românii să meargă tot mai adesea pe principiul „iarna car şi vara sanie”. Aşa că un sistem de încălzit a apartamentului sau casei de locuit este de preferat să fie instalat acum, până la finele toamnei.

Există numeroase opţiuni în ceea ce priveşte instalaţia de încălzire a casei. Varianta cea mai populară este cea a centralei termice, însă se pare că este detronată încet şi sigur de panourile radiante. Apărute pe piaţă ca o formă alternativă de încălzire la început, acum încep să fie adoptate ca singura sursă. Pot face asta şi vin cu dotări avantajose.

Panourile radiante –moderne şi avantajoase

Concret, pentru a afla detalii despre panouri radiante trebuie să înţelegi cum funcţionează un astfel de sistem. Se montează pe tavan în cele mai multe dintre cazuri şi emană căldură. Alimentate electric, astfel de panouri sparg bariere şi concepte greşite, dar şi prejudecăţi cu privire la costuri.

În primul rând, un panou radiant are un consum foarte mic, estimat a fi între 20 şi chiar şi 50% mai mic faţă de alte sisteme de încălzire, indiferent care este sursa acestora de alimentare. Secretul lor constă şi în sistemul inteligent de consum, care se opreşte când se atinge o temperatură dorită. Şi se menţine căldura foarte bine.

Se pot monta oriunde, indiferent dacă ai anumite specificaţii ale spaţiilor precum în băi şi bucătării, chiar dacă acolo se produc mai mulţi aburi prin natura activităţilor ce au loc.

O lungă lista de beneficii pe care le poţi avea de la astfel de panouri se referă de asemenea şi la efectul antipraf, antifum, antiigrasie, ba chiar şi antibacterial şi cu efect deodorizant. Calitatea aerului din încăperi, încălzit de astfel de panouri, este cu efecte terapeutice şi deloc în măsură să afecteze sănătatea sau gradul de confort. Dimpotrivă, este un mare plus pentru utilizator.

Dacă te-ai decis…

Partea şi mai încântătoare cu privire la astfel de panouri este că nu ai nevoie de plan, aviz, acte şi cine ştie ce proiecte numai pentru a avansa cu planul dorit. Faţă de centralele termice spre exemplu, panourile radiante se pot monta foarte uşor, rapid şi fără costuri ridicate, imediat ce le-ai achiziţionat şi ales locul potrivit pentru ele. Asta înseamnă că nici nu pierzi prea mult timp cu planul de la pasul de cumpărare şi până la partea concretă de montaj şi folosire.

Mai mult decât atât, un astfel de sistem de încălzire are şi garanţie de 10 ani, însă durata de utilizare poate ajunge şi la peste 20 de ani. Generaţii după generaţii se pot folosi de aceste panouri, deci investiţia este una foarte bună pe termen lung.

În plus, dacă te grăbeşti cu acest plan ai şi parte de reduceri la achiziţia de astfel de panouri dacă totul se desfăşoară până la început de sezon rece.