Dacă în urmă cu câțiva ani a pune camere de supraveghere video în locuri publice era subiect de controversă pentru multe persoane din țara noastră, în prezent aceste echipamente au devenit o necesitate obiectivă.

 

De ce e necesară montarea de sisteme de protecție video în spațiile publice?

 

Prin această inițiativă se reduc numeroase acte de vandalism sau chiar infracțiuni grave care au loc pe străzi, dar și în parcurile din  localitățile României, indiferent de mărimea acestora.

 

Pentru a asigura siguranța la locurile de joacă pentru copii numărul acestor echipamente de supraveghere va crește în mod cert în perioada următoare, fiind un mod de a controla mai bine utilizarea instalațiilor în zona jocurilor pentru prevenirea infracțiunilor, pentru a se asigura siguranța micuților care își petrec timpul în locurile publice special destinate lor.

 

Monitorizarea video oferă locuitorilor un sentiment mai mare de securitate și reprezintă un mod suplimentar de asigurare a proprietății, indiferent că vorbim de un autovehicul aflat în parcare, de leagănele, balansoarele, toboganele aflate în locurile de joacă pentru copii.

 

Avantajele incontestabile ale utilizării monitorizării video în zonele publice determină creșterea gradului de securitate a obiectelor imobiliare de valoare și reduce din grijile rezidenților.

 

Pe baza statisticilor făcute în ultima perioadă, în locurile în care există camere de luat vederi se reduce substanțial numărul de jafuri și alte forme de infracționalitate, există un control mai bun al persoanelor rezidente și persoanelor străine care ajung în zonă, se pot înregistra mai ușor evenimente nedorite, există inclusiv posibilitatea integrării camerelor video cu sistemul de alarmă și notificare, cu sisteme externe de protecție.

 

Monitorizarea gardurilor de protecție și echipamentelor de joacă pentru cei mici sunt dorite de către părinți și bunici. Mai este mult de făcut în această privință, dar până la urmă administrațiile locale vor trebui ca să țină seama de dorințele cetățenilor și să le instaleze.

Câte camere de supraveghere video sunt necesare într-un spațiu de joacă pentru copii public?

 

Instalarea camerelor la locurile de joacă pentru copii devine din ce în ce mai frecventă, dar ele trebuie ca să fie în număr suficient și să acopere cât mai bine zonă, să nu existe unghiuri de unde să nu poată capta imagini.

 

Pentru cele mai mari locuri de joacă publice sunt necesare în medie patru camere video, iar pentru cele mici minim două camere de supraveghere. Toate aceste echipamente trebuie să fie de calitate decentă, așa încât să facă înregistrări valoroase nu doar în timpul zilei, ci și noaptea, așa încât locurile respective să fie monitorizate în permanență corespunzător. În acest mod se pot limita pe cât posibil stricăciunile determinate de  actele de vandalism și nu numai.

 

Locurile de joacă pentru micuți probabil că nu sunt primele la care cineva s-ar gândi că ar fi necesar ca să fie puse camere de securitate, dar dacă vă gândiți puțin, aceste zone publice chiar ar trebui ca să fie monitorizate cu prioritate.

 

Aici se pot întâmpla o mulțime de lucruri neplăcute, precum altercațiile la joacă între copii, identificarea unor evenimente neplăcute în care un copil se rănește cu un echipament de joacă, identificarea acelor persoane străine sosite cu gânduri necurate, chiar și răpirea unor copii.

 

Toate aceste lucruri pot fi ținute sub control și chiar eliminate cu ajutorul unui sistem de camere de securitate bun, perfect adaptat pentru aceste spații publice speciale.

 

Sistemele de supraveghere video moderne, accesibile și de la distanță

 

Tehnologia în materie de camere de securitate s-a dezvoltat exponențial în ultimul deceniu, așa încât un astfel de echipament poate să înregistreze și să stocheze acum multe ore de înregistrare video permanentă.

 

Mai mult decât atât, majoritatea sistemelor de securitate video oferă avantajul de a putea să se facă vizualizarea la distanță a fluxurilor de imagini stocate pe diverse medii, părinții putând astfel ca să le acceseze prin computer, laptop, tabletă sau smartphone. Iată de ce cu ajutorul unor camere de cea mai buna calitate veți obține o securitate absolută și elimina sau măcar reduce la minim anumite evenimente neplăcute ce se pot întâmpla la locurile de joacă pentru copii.