O echipă de superfani Star Wars a dezvăluit noua linie mult așteptată de jucării inspirate din filmul “Rogue One: A Star Wars Story” cu ajutorul unei serii de scurt-metraje animate realizate de fani și lansate pe canalul YouTube Star Wars.

La finalul unui concurs realizat în colaborare cu rețeaua de creație Tongal, s-a decis formarea unei echipe pentru a compune, regiza și produce scurt-metrajele originale stop-motion realizate de fani care au ca protagoniști jucării cheie din noua linie lansată cu scopul de a iniția un dialog social global cu hashtag-ul #GoRogue.

“Aceste scurt-metraje create de fani sunt un omagiu adus conținutului incredibil pe care îl postează comunitatea Star Wars online în fiecare zi,” a declarat Jimmy Pitaro, Președinte, Disney Consumer Products and Interactive Media. “Campania Go Rogue a fost concepută având fanii Star Wars în minte – ne-am dorit ca ei să fie în prima linie și în centrul perioadei premergătoare ‘Rogue One’ imaginându-și și creând propriile povești Rogue.”

Oricând apar noutăți despre Star Wars, numeroși fani din întreaga lume reacționează împărtășind videoclipuri online. Conform unui nou studiu, fanii au postat peste 838.000 de materiale cu conținut referitor la Star Wars pe YouTube doar în ultimul an, ceea ce înseamnă peste 2.296 de materiale pe zi și aproape 96 pe oră. Conținutul generat de fanii Star Wars este și extrem de popular, colectând peste 16.3 miliarde de vizualizări în ultimul an – care se poate traduce prin faptul că întreaga populație a lumii a vizualizat cel puțin două videoclipuri create de fani.

“Am fost fan Star Wars întreaga viață, iar acesta este un proiect la care am visat mereu,” spune James DeJulio, co-fondator Tongal. “A fost incredibil să văd cum Star Wars a fost o sursă de inspirație pentru foarte mulți membri ai comunității noastre de creație, fie în sensul că au conceput propriile povești Star Wars, fie au pus în scenă secvențe utilizând jucării Star Wars acasă împreună cu copiii lor. Sunt foarte entuziasmat să arătăm această ‘poveste Rogue’ lumii întregi și să celebrăm în același timp primul film independent Star Wars și noi personaje și imaginația pe care o inspiră în universul Star Wars.”

Scurt-metrajele create de fani care prezintă noua linie de jucării “Rogue One” se lansează în premieră pe canalul YouTube Star Wars și noi episoade vor fi puse la dispoziție pe parcursul întregii luni septembrie. Echipa a fost condusă de James Dejulio din cadrul Tongal, iar seria a fost scrisă de Kevin Ulrich și adusă la viață de animatorii stop-motion Dan MacKenzie și Tucker Barrie. Poveștile prezintă aventurile jucăriilor “Rogue One” realizate de Hasbro, LEGO, FUNKO, JAKKS Pacific, Mattel și Disney Store pe măsură ce acestea încearcă să găsească instrucțiunile de asamblare a setului LEGO Star Wars Death Star care a fost rătăcit de Imperiu.