Simona Halep redevine numărul unu mondial mai repede decât s-ar fi aşteptat întrucât rivala sa, daneza Caroline Wozniacki nu participă la turneul de la Dubai unde are de recuperat 305 puncte iar Halep nu are niciun punct de apărat.

Simona Halep primeşte o veste foarte bună. În această lună redevine numărul unu mondial. Caroline Wozniacki nu va participa la turneul de la Dubai şi drept urmare va pierde 305 puncte.

Pe 12 februarie începe turneul de tenis de la Doha care are un total de 900 de puncte în acest an, faţă de 470 în 2017. Şi Halep şi Wozniacki vor participa la acest turneu. În timp ce Halep nu are niciun punct de apărat şi doar acumulează puncte, daneza porneşte cu un minus de 305 puncte.

Astfel că Simona Halep, în funcţie de rezultatele obţinute la Doha, poate să redevină numărul unu mondial încă din 15 februarie. Însă inevitabilul se va produce pentru că Wozniacki nu s-a înscris la Dubai unde are de apărat 585 de puncte iar Halep niciun punct.

Turneul Premier de la Dubai se va desfăşura între 19 şi 25 februarie!  Halep, aflată momentan la 349 de puncte în spatele liderului, nu şi-a anunţat nici ea participarea la Dubai.