Suedia a câștigat Eurovision 2015 cu piesa Heroes, interpretată de Måns Zelmerlöw. Locul doi a fost ocupat de Rusia, iar Italia pe poziția a treia. România s-a clasat pe locul 15.

Predicțiile s-au confirmat. Pentru a șasea oară în istorie, Suedia a câștigat Eurovisionul. La trei ani distanță de la ultima ediție câștigată, trofeul european revine în Suedia.

Måns Zelmerlöw a interpretat piesa Heroes și cu un show original a reușit să adune cele mai multe puncte de la europeni și australieni.

Suedia a primit 12 de la 12 țări: Finlanda, Letonia, Danemarca, Elveția, Belgia, Australia, Slovenia, Marea Britanie, Polonia, Italia, Islanda și Norvegia.

”Sunt extrem de fericit și vreau să vă mulțumesc pentru că ne-ați votat. Vreau să spun că suntem cu toții eroi, indiferent pe cine iubim și în cine credem”, a spus Måns Zelmerlöw pe scena Eurovision în momentul în care i-a fost înmânat trofeul.

Pe locul doi s-a clasat Rusia, iar pe locul trei Italia.

România a fost reprezentată în finală de trupa Voltaj, cu piesa ”De la capăt”, clasându-se pe locul 15, cu 35 de puncte.

România a primit patru puncte de la Portugalia, 12 puncte de la Moldova, 2 de la Danemarca, 5 de la Belgia, 5 de la Spania, un punct de la Ungaria, 5 de la Israel și un punct de la Cipru.

Suedia a participat de 52 de ori la Eurovision, lipsind doar de la opt ediții ale concursului european.