Refugiații sirieni sunt întâmpinați cu foc în Suedia, una dintre cele mai tolerante țări din Europa și din lume în privința imigranților. În doar șase zile, trei clădiri ce urmau să găzduiască refugiați, au fost incendiate de persoane necunoscute, semn că sirienii nu sunt doriți în Suedia.

Clădirea unei foste școli din localitatea suedeză Onsala, ce urma să fie amenajată ca centru de primire a refugiaților, a fost cuprinsă de flăcări la finalul săptămânii trecute.

Școala urma să găzduiască solicitanți de azil aflați în zona populată Kungsbacka, din sud-vestul Suediei.

Incidentul, înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, a avut loc la o zi după ce o școală din regiunea suedeză Smaland a fost distrusă de foc. Școala urma să fie folosită pentru a găzdui refugiați și fusese renovată recent.

Cauza celui mai recent incendiu nu a fost elucidată, dar se crede că focul a fost pus intenţionat.

Marți, un imobil din Arlöv Skane, destinat pentru adăpostirea copiilor de refugiați, a fost grav avariat de un incendiu. Centrul urma să fie dat în folosință a doua zi.

În urmă cu două luni, două centre pentru refugiați suedeze au fost ținta unor incendii voluntare.

Suedia, statul european cu unul dintre cele mai generoase sisteme de ajutor social, a primit deja în acest an mai mulți refugiați decât în fiecare dintre anii precedenți, depășind recordul din 1992, când au solicitat azil în țara scandinavă 84.016 de persoane, majoritatea provenind din Balcanii Occidentali.

Premierul suedez Stefan Lofven a anunțat, vineri, că numărul refugiaților primiți de Suedia în acest an ar putea depăși 150.000.

Până acum, în total au fost înregistrare 14 incendieri ale centrelor pentru refugiaţi.