AHC Potaissa Turda s-a calificat, duminică seara, în finala Cupei Challenge la handbal masculin, după ce a învins formația islandeză Valur Reykjavik.

Potaissa Turda a reușit duminică seară, o minune în handbal. A reușit să răstoarne diferența mare din tur, când Valur s-a impus cu 30-22.

Românii au reușit să se impună cu scorul de 32-23 (16-9), pe teren propriu, în manșa secundă a semifinalelor și să se califice în premieră în finala Cupei Challenge.

După primul sfert de oră, Potaissa conducea cu 8-4, iar în min. 27 anulase diferența din tur, conducând cu 15-7. Turdenii au intrat la pauză cu un avans de șapte goluri, 16-9, dar repriza secundă a fost mai strânsă. Valur s-a apropiat la cinci goluri, 18-13 (38), dar pe final Potaissa a fost de neoprit, ecartul de pe tabelă ajungând la nouă goluri în min. 58, 31-22, după care fiecare echipă a mai marcat o dată, scorul final fiind de 32-23.

Antrenorul Horațiu Gal a folosit echipa: Adrian Țenghea, Ludovic Varo — Georgică Cîntec 6 goluri, Raul Ironim Marian 1, Roland Thalmaier 2, Roman Zacaciurin 6, Dragoș Iancu 2, Răzvan Pavel 6, Cristian Adomnicăi 2, Radu Alexandru Lazăr 2, Ștefan Mihail Huta 4, Radu Ionuț Ștef, Silvian Vasile Amihăesi, Teodor Pintoiu, Lucian Marian Ignat, Dragoș-Bogdan Fleșer.

Pentru Valur au marcat Orri Freyr Gislason 1 gol, Olafur Aegir Olafsson 4, Vignir Stefansson 7, Alexander Oern Jiuliusson 1, Sveinn Aron Sveinsson 3, Ymir Oern Gislason 1, Anton Runarsson 6.
Meciul a fost arbitrat de cehii Lukas Frieser și Radoslav Kavulic, iar delegat EHF a fost cipriotul Kyriakos Kaplanis.

Potaissa va înfrunta în finală echipa portugheză Sporting Lisabona, care a trecut în penultimul act de olandezii de la JMS Hurry-Up, după o dublă victorie, 32-27 în deplasare și 37-14 pe teren propriu.

Prima manșă a finalei va fi jucată de Potaissa în deplasare, iar returul la Turda.