SUA dă în judecată China pentru răspândirea COVID 19 şi cere despăgubiri de 20 de trilioane de dolari

Pandemia de coronavirus dă naştere la procesul secolului. Un grup de avocaţi din Statele Unite au decis să dea China în judecată pe motiv că se face responsabilă de răspândirea coronaviruslui. Avocaţii cer despăgubiri colosale, de 20 trilioane de dolari.

Avocatul american Larry Klayman și grupul său de avocatură Freedom Watch, împreună cu compania Buzz Photos, au intentat un proces împotriva guvernului chinez, armatei chineze, institutului de virologie Wuhan, directorului Institutului de Virologie Wuhan, Shi Zhengli, și generalului major al armatei chineze, Chen Wei, potrivit Forbes.ro.

Americanii solicită despăgubiri de 20 de trilioane, susținând că virusul COVID-19 este rezultatul unei arme biologice pregătite de autoritățile chineze.

Ei au acuzat China că a generat numărul de morți ai pandemiei, a furnizat sprijin material teroriștilor, a conspirat pentru a provoca răni și moartea cetățenilor americani.

Reclamanții susțin că virusul a fost scăpat de la Institutul de Virologie Wuhan și că virusul COVID-19 a fost „proiectat” de China pentru a ucide populațiile în masă. Armele biologice au fost scoase în afara legii în 1925 și, prin urmare, o astfel de armă biologică este o armă de distrugere în masă teroristă, a menționat avocatul.