SUA ar putea avea 51 de state. Iată ce ţară se pregăteşte să fie înghiţită de America

SUA ar putea avea 51 de state. Iată ce ţară se pregăteşte să fie înghiţită de America
loading...

Un stat insular are mari şanse să devină parte componentă a SUA. Statele Unite ale Americii s-ar putea extinde astfel şi ar avea statul cu numărul 51.

Pe 11 iunie, portoricanii sunt chemaţi la urne pentru a decide prin referendum, anexarea la SUA.

Puerto Rico, cu o suprafaţă de 8.870 km pătraţi şi cu o populaţie de 3,5 milioane de locuitori,  are în prezent statutul de stat liber asociat cu Statele Unite.

Teritoriul este constituit dintr-o insulă principală, Puerto Rico (sau Porto Rico), și din mai multe insulițe, între care Culebra et Isla Mona. Capitala este la San Juan. Spaniola este limbă oficială, dar se vorbește și engleză. Moneda este dolarul american. Este țara din care provin cântăreții Ricky Martin și Daddy Yankee, actorii Joaquin Phoenix și Benicio del Toro, informează Digi24.

Portoricanii sunt cetățeni americani din 1917, iar din 1952 insula lor are statutul de stat liber asociat la Statele Unite. După referendumul din 11 iunie acest statut ar putea fi modificat.

Categories: EXTERNE

About Author

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro