Românii sunt invitați să stingă lumina în această seară, timp de o oră, în intervalul 20,30 – 21,30, în cadrul proiectului global ”Ora Pământului”, ca să protejeze planeta.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF – Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global.

Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Justiției se alătură programului internațional, ”Ora Pământului” și vor stinge luminile timp de o oră, în 28 martie.

Anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor împreună cu Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului și toate instituțiile de mediu din țară se vor implica în mod activ în celebrarea Orei Pământului stingând luminile, sâmbată 28 martie, în intervalul 20.30-21.30.

Ministerul Afacerilor Externe se alătură şi în acest an campaniei Ora Pământului (Earth Hour) şi va stinge luminile din clădirile Centralei MAE şi ale misiunilor diplomatice sâmbătă, 28 martie 2015, în intervalul 20.30 – 21.30.

Ministerul Afacerilor Externe ia parte astfel la campania care se derulează în acest an în 7.000 de orașe din mai mult de 162 de țări, pentru a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor generate de schimbările climatice şi asupra necesităţii protejării mediului înconjurător.

Luminile din sediul Ministerului Justiției vor fi stinse sâmbătă, 28 martie 2015, în intervalul orar 20.30 – 21.30. Acțiunea are loc în cadrul campaniei de responsabilitate socială “Ora pământului” derulată cu scopul de a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și a necesității intensificării eforturilor menite a protejarea mediul înconjurător.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către organizaţia WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

 În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.

La ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.