Stilul Feng Shui – ce tablouri sunt potrivite pentru dormitor?

În zilele noastre, tot mai multe persoane încearcă să se regăsească, dat fiind faptul că trăim într-o lume preocupată mai mult de aspectul fizic, decât starea emoțională. Astfel, multe persoane aleg să meargă la terapie pentru a încerca să rezolve diferite anxietăți prin care trec, pe când alte persoane optează să aducă liniștea în viață și casă prin intermediul Feng Shui.

Feng shui este o adevărată știință, care se bazează pe un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența qi. Astfel, scopul acestei științe este de a armoniza locurile unde oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător. 

Prin intermediul celor cinci elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc), feng shui este știința care încearcă să reechilibreze principiile yin și yang pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.Astfel, un qi pozitiv aduce noroc; cel negativ înseamnă perioadă grea.

O parte importantă a acestei științe presupune și amplasarea unor tablouri chinezești, cu diferite elemente, în scopul de a aduce prosperitatea. Întotdeauna aceste tablouri conțin simboluri decorative benefice. 

Care sunt cele mai importante simboluri ale tablourilor feng shui?

  • Liliecii de culoarea roșie atrag norocul;
  • Înțeleptul Longevității favorizează viața lungă și sănătatea;
  • Crizantema, floarea de prun, magnolia, bujorul și orhideea favorizează prosperitatea;
  • Caii pictați atrag recunoașterea profesională, indică forța, curajul și simțul aventurii;
  • Phoenixul, păunul și cocoșul sugerează dragostea.

Ce tablouri feng shui se recomandă a fi montate în dormitor?

Tablourile sunt o formă puternică de comunicare non-verbală, mai ales într-o casă, cu atât mai mult în cazul unui dormitor. Descoperă tablouri personalizate în stil feng shui pe care le poți amplasa în camera de dormit, astfel încât să atragi un somn odihnitor, lipsit de coșmaruri. Totodată, în funcție de tabloul ales poți atrage liniștea, meditația, tandrețea și comunicarea intimă.

Totodată, atunci când privești un tablou te ajută să îți dai seama cum te simți în legătură cu relațiile cu ceilalți, cu sine și cu lumea interioară sau emoțională. Dat fiind că dormitorul este un loc mai ferit, acesta trebuie să devină un ”sanctuar”, un loc pentru a-ți regenera corpul și sufletul. În timpul somnului, corpul trecere printr-un complex proces de regenerare a celulelor și de auto-vindecare. Prin urmare, un tablou feng shui este perfect pentru armonizarea fluxului de energie din cameră.

Conform studiilor realizate de cercetătorii englezi, ultimele gânduri cu care adormim ne influențează starea de a doua zi. La fel se întâmplă și în cazul tablourilor – în funcție de elementele desenate, acestea pot afecta abilitățile organismului de a se regenera, dar și procesele de descărcare ale subconștientului.

Dacă privim un tablou dimineața acesta ne poate programa organismul să avem o zi frumoasă sau una încărcată de negativitate. Ca o regulă generală, în feng shui sunt de evitat tablourile care au culoarea albastru închis predominantă sau negru sau care conțin scene și figuri umbrite. La fel sunt de evitat și tablourile în culori reci sau care ilustrează iarna.

De asemenea, pentru un somn odihnitor, specialiștii în feng shui sunt de părere că tablourile cu figuri solitare nu sunt de bun augur, dat fiind că privindu-l se va întări sentimentul de singurătate pe care îl avem. Și tablourile cu animale prădătoare sunt de evitat, dat fiind că pot atrage situații sau oameni conflictuali.

Pentru a atrage dragostea, cel mai bine ar fi să alegi un tablou care inspiră la liniște și fericire, cum este bambusul. Păsările în perechi, amplasate în colțul sud-vestic atrag dragostea. Un tablou cu pește în apă sugerează bogăția, dublată de norocul și prosperitatea. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Eg1qcIitAuA