Vaccinarea este o etapa esentiala din procesul de ingrijire a animalelor de companie. Afectiuni infectioase grave, precum cele cauzate de virusul distemper canin (CDV), parvovirusul canin (CPV), adenovirusul canin (CAV) au fost eradicate prin vaccin veterinar.

Nu putem vorbi de sanatate preventiva, fara a tine cont de programele de vaccinare, care se personalizeaza in functie de rasa animalului, varsta, mediul si stilul de viata, starea de sanatate, obiceiurile de calatorie si asa mai departe. Daca esti posesor al unui animal de companie, nu amana vizita la medicul veterinar, esentiala pentru o ingrijire corecta a necuvantatoarelor.

 

Studiile The World Small Animal Veterinary Association – WSAVA (VGG)

Studiile arata ca, inclusiv in tarile dezvoltate, rata de vaccinare a animalelor de companie se mentine in intervalul 30% – 50%. In statele mai putin dezvoltate, procentul este si mai scazut, existand riscuri majore care ameninta sanatatea animalelor. Nu putem vorbi despre scaderea prevalentei bolilor infectioase, fara a lua in calcul necesitatea programelor de vaccinare. Medicii veterinari le personalizeaza, in functie de fiecare situatie in parte, adaptandu-se la particularitatile si necesitatile fiecarui animal de companie. Aceasta analiza are in vedere istoria animalului, examenul fizic amanuntit si, nu in ultimul rand, procesul de ingrijire individuala al micului necuvantator. Recomandarile Vaccination Guidelines Group – VGG sunt puse in aplicare prin implicarea medicului veterinar, cu care este recomandat sa comunici cat mai deschis.

 

Protectia se poate obtine si prin suplimentele care actioneaza eficient

Procesul de preventie a bolilor nu se incheie odata cu vaccinul. Asa cum vaccinul veterinar are un rol activ in eradicarea bolilor infectioase, si suplimentele alimentare pot proteja eficient organismul animalelor de companie impotriva altor afectiuni care ii pot periclita viata. Masurile preventive sunt cele care ii vor imbunatati calitatea vietii, fara doar si poate. Astazi, bolile dentare, diabetul zaharat, obezitatea, puricii si capusele – pot fi tinute departe prin intermediul suplimentelor veterinare. Desi exista o gama variata de astfel de produse, este important sa te informezi complet, inainte de a lua decizia de cumparare. La fel de mult ca alegerea in sine a produsului, conteaza mediul de achizitie, care dicteaza – intr-o mare masura – calitatea si eficienta acestuia. Pentru fiecare alegere, consulta-te in prealabil cu medicul veterinar.

 

BACHUS Hepatic & Digest, unul dintre cele mai recomandate suplimente pentru caini

Intrucat contribuie la neutralizarea toxinelor, BACHUS Hepatic & Digest este unul dintre cele mai cautate si recomandate suplimente veterinare pentru caini. Are un rol antioxidant puternic, mentinand astfel structura si functia sistemului digestiv si protejand ficatul de factorii daunatori. Contine ingrediente naturale, precum Extractul de ciulin (Sylibum marianum), Extractul de rădăcină de turmeric (Curcuma longa), DL-metionina, Zinc, DL-metionina si are efecte pe termen mediu si lung. Contribuie la incetinerea imbatranirii celulare, asigura sinteza hormonala, si elimina excesul toxic de metale grele din organismul animalului de companie. Este un produs care nu costa foarte mult, nu supune cainele la stres, are un gust extrem de placut pentru animalul de companie si este usor de administrat, in cure complete. Merita!

Cauti cele mai bune suplimente veterinare? Veteco.com este un partener de incredere

Cu 20 de ani de experienta in comercializarea produselor veterinare, Veteco.com este locul ideal unde gasesti suplimente veterinar, vaccinuri si alte categorii de produse necesare in ingrijirea animalelor de companie. In permanenta, Veteco.com tine pasul cu evolutiile din domeniul medical veterinar.

 

Date de contact:

Tel: +40 213 170380

E-mail: office@veteco.ro