Stela Popescu a fost lăsată să moară. Actriţa a suferit un accident vascular cerebral şi nimeni, din cei prezenţi la evenimentul unde fusese invitată, nu a observat că Stela Popescu era într-o stare gravă şi că trebuiau să cheme salvarea. Vedetele prezente la Gala Femeilor de Succes, s-au înghesuit să facă foto cu Stela Popescu, în loc să cheme salvarea.

Stela Popescu putea fi salvată şi azi era în viaţă, dacă măcar unul din cei 300 de invitaţi prezenţi la Gala Femeilor de Succes, ultimul eveniment la care a fost rpezentă actriţa, observau că aceasta era grav bolnavă şi chemau salvarea. Au preferat să vadă nimic, să facă fotografii cu Stela Popescu şi să se preocupe de propria persoană. Andreea Marin şi Monica Anghel au stat la masă cu Stela Popescu şi au preferat să facă fotografii cu actriţa, în loc să o ducă la spital. Nu au văzut nimic în neregulă la actriţă!!!!

„Înainte de a mă asculta… Eu am venit acum nu pentru că eu sunt neorganizată, ci pentru că voi sunteţi…De 20…50 şi…20 şi… am văzut acasă, toată casa mea am…V-am văzut pe voi, pe băieţei, pentru că ei nu m-au chemat. Eu n-am chemat. N-a venit. Nu ştiu de ce. De ce m-aţi chemat, mă, dacă nu m-aţi chemat, să vin la voi aici? …. Am 7.000 de prostii…M-am îmbrăcat, m-am coafat…Sunt plină de draci, că eu am temperament. Mai bine mergeam acasă decât să mă vedeţi în halul asta. Sunt al dracului de nervoasă, nu mai vin la voi….Dar eu tot vă iubesc şi vă respect. M-aţi zăpăcit, m-aţi zăpăcit, măi“, sunt cuvintele regretatei artiste.

Viceprimarul Sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu a urcat pe scenă şi i-a înmânat un trofeu. Nici el nu a observat că actriţa avea nevoie urgent de un medic. Reacția acestuia este de-a dreptul halucinantă, pare mai degrabă amuzat de situație, nici urmă de îngrijorare.

Întrebat dacă nu şi-a pus nişte semne de întrebare în momentul în care Stela Popescu a scăpat din mână premiul abia primit, Dan Cristian Popescu, primarul Sectorului 2, a declarat la România TV că „nu” pentru că pusese totul pe seama supărării.

Am văzut-o urcând pe scenă, după care a început acel discurs, care într-adevăr mi s-a părut că este tulburată, că nu este în apele dânsei. Am pus pe seama supărarii pe organizatori. Reproşa că nu a venit maşina, că nu a venit coafeza, că a fost o întârziere. Am crezut că dânsa s-a pregătit şi cei care trebuia să o ia nu au mai venit. După eveniment am auzit că a dus-o şoferul acasă. Am înţeles că şoferul care a dus-o acasă a spus că a avut probleme în a-şi recunoaşte casa. Dânsul a spus că a condus-o până în casă. Aşa am auzit. În acea seară premiera trebuia să fie la ora 20.00, dansa a întârziat în jur de o oră. Trebuia să fie primul premiu care trebuia să fie acordat şi au început cu alte premii. Pentru că deja se intrase într-un alt program, a stat vreun sfert de oră la masă cu Andreea Marin şi Monica Anghel. Venise până în afara Bucureştiului, în Otopeni, a mers printre mese, a vorbit cu cele două doamne, a spus Dan Cristian Popescu, primarul Sectorului 2 al Capitalei.

Tudor Ciuhodaru a declarat la România TV că cei prezenţi la gală îşi puteau da seama că ceva nu este în regulă cu Stela Popescu şi puteau cere ajutor medical.

„Erau tulburări de vorbire, incoerenţă, tulburări motorii, toate acestea la o persoană de o anumită vârstă puteau sugera un accident vascular cerebral, dar avem o mare problemă în România: educaţia pentru sănătate. Nimeni nu ştie să recunoască aceste simptome. Aceste simptome sunt puse de cele mai multe ori pe seama oboselii, supărărilor. Accidentul Vascular Cerebral este o urgenţă medicală. Mulţi dintre pacienţii noştri se recuperează rapid şi complet. este o chestiune de timp. Cu cât se intervine mai repede… Minutele sunt de platină, iar ora este de aur. Cele mai multe persoane care suferă un accident vascular cerebral nu recunosc simptomele şi nu ştiu ce să facă în asemenea situaţii. 70% dintre pacienţi nu au ştiut ce li s-a întâmplat”, a spus medicul.

Trupul neînsufleţit al actriţei Stelei Popescu a fost depus vineri la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Sâmbătă sicriul va fi depus la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică va avea loc înmormântarea, potrivit reprezentanţilor Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Sâmbătă, 25 noiembrie, actriţa va fi depusă la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică, 26 noiembrie, la Cimitirul Cernica va avea loc înmormântarea, alături de soţul său, marele textier Mihai Puiu Maximilian.

Accidentul vascular cerebral trebuie tratat medicamentos sau chirurgical cât mai rapid pentru a preveni atacurile ulterioare cu potenţial mortal şi leziunile permanente asupra creierului.

Potivit statisticilor, 70% dintre pacienţi nu au ştiu ce li s-a întâmplat şi mai puţin de 30% dintre ei s-au adresat unui medic în primele 24 de ore pentru a primi tratament adecvat. Cele mai multe persoane care suferă un accident vascular cerebral nu recunosc simptomele şi nu ştiu ce trebuie să facă în astfel de situaţii.

Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din Bucureşti, a comentat imaginile cu Stela Popescu din timpul unei gale, care a avut loc cu două zile înainte de moartea actriței, și a spus că este inadmisibil ce s-a întâmplat. Medicul a spus că cei din anturajul artistei ar fi trebuit să cheme o ambulanță.

Îmi pare rău că am ajuns să discutăm despre ce s-a întâmplat la gala aceea. Fiecare om în situația asta are niște emoții, care au amplificat starea de fond. Orice fel de emoție e periculoasă. Mi s-a părut că are un ușor edem al feței, probabil a reținut lichid. A fost foarte clar instalarea unui accident vascular, anturajul dânsei ar fi trebuit să solicite o ambulanță. Cred că avea șanse, asta e dureros. Când știi că exista o șansă și nu foarte mică, o să rămână foarte greu acest lucru în sufletul fanilor ei. Dacă un medic crede asta, dacă se făcea ceva atunci poate că avea o șansă. Cred că șansa exista. Ar fi trebuit pusă imediat pe tratament. Același lucru a pățit doamna Olga Tudorache pe scenă. Am intervenit imediat și a mai trăit 4 sau cinci ani.  Un accident cerebral modifică starea de spirit, comportamentul de moment. A fost la spectacol cu două săptămâni înainte și era cu totul altcineva și a avut un altfel de comportament… Trebuia să se fi intervenit imediat. M-am gândit că poate doamna Stela Popescu, din ceruri, are puterea să-i ajute. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Ar trebui în orice fel de împrejurare de genul acesta să existe o minimă pregătire. Nu toată lumea are ușurința de a vorbi în fața altora.  Dacă se ducea imediat la medic, poate că se putea interveni imediat…Nu am văzut asemenea manifestare din partea românilor. Toată lumea este într-o stare de șoc după moartea Stelei Popescu… N-a omorât-o nimeni, n-a lipsit nimic din casă. Când am aflat, de la directoarea de la Ambulanță, n-am putut reacționa. O știam pe doamna Stela Popescu cum era. Din păcate, n-a fost un zvon, am vrut să cred că e un zvon”, a declarat medicul Monica Pop, la Interviurile Libertatea LIVE.

Regina comediei românești a murit din cauza unui atac cerebral suferit cu 12 de ore înainte să fie găsită.