Românii care au mers în ultimele trei zile la Teatrul Constantin Tănase din Bucureşti pentru a-şi lua adio de la Stela Popescu, au putut să o vadă pe marea actriţă, în sicriu. Familia artistei a decis ca aceasta să nu fie acoperită, pentru ca cei care au iubit-o să o poată vedea ultima dată.

Trupul neînsuflețit al Stelei Popescu a fost depus vineri, la Teatrul Constantin Tănase din Capitală într-o mașină morturară, unde a stat până duminică dimineaţă, de unde a fost dusă la Cernica unde a fost înmormântată.

Toţi cei care au venit să ăi aducă un ultim omagiu, au putut să o vadă pe Stela Popescu în sicriu.

Astfel, toți oamenii care s-au înghesuit să își ia rămas bun de la Stela Popescu, dar și jurnaliștii prezenți la fața locului au putut-o vedea pe artistă fără suflare în coșciug, până când aceasta a fost dusă în teatru.

La ieșire, sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei era descoperit, ceea ce a favorizat captarea unor imagini cu Stela Popescu, înainte de a fi urcată în mașina mortuară.

Decizia de a nu acoperi sicriul a fost luată de reprezentanții familiei, care au dorit ca toți admiratorii Stelei Popescu să îi vadă chipul și să pună o floare la căpătâiul ei.

Stela Popescu va fi înmormântată cu onoruri militare, la Mănăstirea Cernica, alături de soțul ei, Puiu Maximilian.

 „A plecat Stela și lasă în urmă o imensă durere neamului românesc, medicului artistic și nu în ultimul rând inimii. M-am gândit și la familia noastră de teatru, film și televiziune. Stela, Stela, plecarea ta reprezintă o mare pierdere. Un gol pe care mult timp de acum încolo nu știm cum îl vom mai umple. Mă simt singur pe scenă fără tine, draga mea prietenă. Ai fost, ești și vei rămâne steaua noastră. O nouă stea va străluci pe cer în constelația marilor actori care nu mai sunt printre noi. Drum bun, Stela, printre stele!”, a spus Alexandru Arșine, cu lacrimi în ochi.