Stefanos Tsitsipas a reuşit performanţa carierei. L-a eliminat în semifinale la Turneul Campionilor RTP, pe legendarul elveţian, Roger Federer. Stefanos este primul grec din istorie care reuşeşte să se califice la Turneul Campionilor.

Stefanos Tsitsipas, la 21 de ani, calificat în premieră la Turneul Campionilor de la Londra, a avut nevoie de doar o oră şi 36 de minute de joc pentru a-l răpune pe puternicul Federer.

Primul set l-a câştigat cu 6-3, după ce a condus cu 3-0. A servit primul în semifinală, a reuşit să-i anuleze lui Federe, o minge de break şi apoi a reuşit el break.

La 5-3, după un game maraton care a duar 13 minute şi 37 de secunde, grecul a fructificat cea de-a şaptea minge de set.

În setul doi, la 1-1, Stefanos Tsitsipas a reuşit break, însă Federer a făcut rapid re-break. Însă jocul elveţianului nu a fost strălucit şi tânărul grec a reuşit re-break. La 5-4, Stefanos Tsitsipas a servit pentru meci şi după ce a anulat alte două mingi de break, a închis setul şi meciul cu un as care l-a lăsat spectator pe Roger Federer.

La finalul partidei, Stefanos a declarat că este foarte mândru de el pentru că a reuşit o astfel de perfomanţă.

A doua semifinală de la Turneul Campionilor se dispută între Dominic Thiem şi Alexander Zverev.

Nadal şi Djokovic au fost eliminaţi încă din faza Grupelor. Astfel că jucătorii din noul val îşi vor disputa trofeul Turneului Campionilor 2019.