Cea de-a șasea ediție X Factor, difuzată aseară, de la ora 20.00, la Antena 1, a fost una plină de surprize. Jurații, dar și telespectatorii au avut parte de o mulțime de momente neprevăzute și au descoperit talente absolut neașteptate.

Marți seara, pe scena X Factor a urcat o adolescentă de numai 14 ani, Roxana Crețu, care a surprins pe toată lumea atât datorită maturității sale, dar și a senzualității cu care interpretează piesa „Creep” a celor de Radiohead.

”Oamenii sunt adesea surprinși de vârsta mea, știu că par mult mai matură. Nu este prima dată când mi se spune asta”, mărturisește Roxana Crețu.

”Doamne, cum este generația asta nouă! Mă sperie! De unde atâta senzualitate? Mă gândesc, ce știam eu la 14 ani? E o chestie de atitudine. Marilyn Monroe era copil pe lângă ea. Cumva, parcă nici acum, la 36, nu pot să fiu chiar atât de senzuală”, declară profund impresionată Delia, care îi dă tinerei un Da, la fel cum au făcut și ceilalți trei jurați.

Valentin Paraschiv are 18 ani, a venit din Galați și spune că muzica este visul lui, chiar dacă tatăl său nu are încredere în talentul său. Dorința tânărului este să-i demonstreze tatălui că este foarte bun.

”M-ai atins cu această problemă tată-fiu. Și eu am un băiat de 16 ani care vrea să meargă pe același drum ca și mine. Vă spun domnule că acest băiat al dvs. merită să-i acordați încredere. Eu cred că el vă are ca model. Am aceeași problemă, sunt un timp exigent cu fiul meu, îmi doresc tot ce e mai bine pentru el. Dar puteți să fiți mândru de el, cu sau fără X Factor”, spune Ștefan Bănică.

Deși încurajările pentru Valentin au venit din partea tuturor juraților, doar doi dintre ei au dat  DA și doi NU.

O altă concurentă pe care telespectatorii au văzut-o aseară la Antena 1 este Francesca Tuzzolino. Ea s-a născut în Italia, dar locuiește de cinci ani în România, cu mama și sora sa mai mică.  Spune despre mama ei că este foarte critică în ceea ce o privește, dar este, în același timp conștientă, că se comportă așa pentru că îi vrea binele.

După ce a terminat de cântat într-un mod dumnezeiesc una dintre cele mai cunoscute piese ale aristei Adele, Francesca a izbucnit în lacrimi de emoție. Cel care a venit primul  s-o încurajeze și să o consoleze a fost Mihai Bendeac.  Impresionat de talentul și emoția ei, Ștefan Bănică a îmbrățișat-o și el, la rândul lui, mărturisindu-i că ar veni oricând la un concert de-al ei.

Francesca reușește să impresioneze atât publicul, cât și pe jurați și obține patru de DA.

Leonard Pârvu a venit din Plopeni, județul Prahova, și spune că pentru el prezența la X Factor este un pas foarte important.

”Am venit aici ca să transmit un mesaj. Am venit cu o piesă compusă de mine despre copiii cu dizabilități. Sora mea este unul dintre ei”, mărturisește Leonard.

După ce îi aude piesa, Horia Brenciu este atât de impresionat încât îl roagă să mai cânte încă o dată unul dintre versuri: ”Eu am o singură rugăminte la tine și vreau să mai aud încă o dată acel vers, care mie mi se pare cel mai frumos auzit vreodată pe scena X Factor. Te rog să repeți versul cu picioarele goale.”

Așadar, Leonard îi îndeplinește dorința și repetă: ”Pentru un om cu picioarele goale fericirea este o pereche de sandale, iar pentru cel olog, se știe, să meargă și desculț ar fi o bucurie!”

Horia Brenciu consideră că Leonard a avut un moment de geniu în momentul în care a scris piesa, care lui personal i-a trezit amintiri: ”A atras atenția asupra unui lucru prin care am trecut și eu în familia mea. El a fost un fel de ‘băi, stați că mai avem și noi probleme. Mai uitați-vă din când în când și către noi!’”

Pentru talentul său, dar și pentru emoțiile transmise Leonard primește 4 de DA.

Lorena și Larisa sunt două dintre concurentele care pășesc pe scena X Factor, în cea de-a șasea ediție a show-ului, difuzată marți seara, de la ora 20.00, la Antena 1. Cele două sunt surori și sunt convinse că trofeele pe care le dețin sunt dovada clară a talentului lor.

Lorena și Larisa mărturisesc că au o relație foarte bună și s-au gândit să-și formeze o trupă împreună, însă nu s-au gândit încă și la un nume pentru formația lor. Așadar, în momentul în care au fost întrebate de jurați despre denumirea grupului lor, ele nu au știu ce să răspundă. Din acest motiv, Horia Brenciu a ținut cu tot dinadinsul să afle numele lor de familie și care este motivul pentru care ezită să-l spună.

”Ne cheamă Găinușe, dar nu este un nume pe să vrem să-l folosim ca denumire a formației noastre”, spun cele două, fapt ce i-a determinat pe jurați să le explice că greșesc.

”Vă e rușine cu numele vostru? Dar tatăl vostru ce spune? În seara asta, pentru noi, veți fi fetele Găinușe. Doamnelor și domnilor, aplauze pentru Găinușele”, spune Horia Brenciu.

Marian Tănase s-a prezentat ca fiind fiul Mariei Tănase, iar Mihai Bendeac a fost pur și simplu șocat. ”Ce vreți, așa o cheamă pe mama”, spune concurentul, dezvăluind astfel că este o simplă coincidență.

Pentru că jurații au fost încântați de energia bărbatului, ei i-au dat șase de da, Horia Brenciu și Carla’s Dreams oferindu- i, în glumă, câte doi de DA.

Cristian Moldovan are 16 ani și spune că iubește muzica foarte mult. Cel care l-a îndrumat pe acest drum a fost bunicul lui care a fost preot și pe care l-a pierdut de curând. Adolescentul spune că până acum a cântat muzică bisericească.

Carla’ s Dreams a fost convins de talentul lui înainte de primul acord muzical: ”Dacă tu cu timbrul ăsta cânți prost, eu îmi tai ceva”. Iar după ce l-a auzit cântând a realizat că a avut dreptate: ”Eu cred că băiatul ăsta poate să câștige X Factor-ul. Ceva acolo înăuntru ceva arde. Sper să aibă un pic de deschidere pentru un pic de îndrumări”

Și Ștefan Bănică a fost impresionat de talentul și de atitudinea degajată a adolescentului: ”M-am regăsit în el ca adolescent, ca mod de a funcționa în momentul în care eram eu în elementul meu. Nu aș fi avut curajul să ies pe scenă. Dar m-am regăsit în el, așa eram în momentele în care nu eram presat și stresat de personalitatea lui taică-miu.”

Cristian primește patru de DA.

Valeria Barbu are 17 ani și a venit din Republica Moldova. Ea este convinsă că saxofonul îi poartă noroc și îi va asigura succesul. Ea a interpretat Lie Ciocârlie, atât cu instrumentul pe care îl iubește atât de mult, dar și cu vocea.

Cei patru jurați au fost amuzați de energia și felul de a fi al tinerei, însă impresionați de talentul ei astfel că i-au dat patru de DA.

Ion Barbu, căruia prietenii îi spun Johnny, are 24 de ani, a venit din Chișinău și mărturisește că el pune preț pe aspectul fizic și este atent la felul cum se îmbracă. Pe lângă ținuta sa, a fost apreciat și talentul de care a dat dovadă, dar și liniștea pe care o transmitea.

”Un moldovean calm, e foarte intersant. E o raritate”, spune Carla’s Dreams care, alături de ceilalți trei jurați, îi oferă tânărului patru de DA.

Grupul Deja Vu a venit cu o surpriză, Oana Purdel! Ea a mai participat la X Factor cu câțiva ani în urmă și a declarat că vrea să fie o surpriză și de data asta, motiv pentru care a venit împreună cu trupa sa înființată împreună cu patru adolescenți.

”Eram într-o zi la repetiții și doamna a venit și ne-a spus că vrea să participe împreună cu noi la X Factor”, a povestit unul dintre tinerii membri ai trupei.

Se pare însă că lipsa de antrenament împreună și-a spus cuvântul. După ce le-a cerut acordul tuturor, jurații au decis să îi asculte pe cei patru tineri singuri și să le dea astfel încă o șansă, după ce Oana Purdel s-a retras din concurs. Separați de ea, ei au primit patru de DA.

Chereș Beniamin are 26 de ani și a devenit cunoscut drept Benny Cash pe rețelele de socializare după ce a apărut pe Youtube într-un clip în care aruncă cu banii pe geam, dintr-o mașină. El spune că a venit la X Factor pentru a se remarca prin munca lui, prin adevăratul său talent, prin lucruri complet diferite față de cele făcute deja. Este un om care crede în schimbare și are convingerea că oricine vrea să devină mai bun poate face acest lucru.

”Am alergat foarte mult după bani, de mic. Am făcut multe belele. Am fost și la pușcărie(…) NU sunt prea mândru de clipul acela, dar nu ai cum să dai înapoi. Acum am venit să devin viral prin munca mea. Nu prin prostii”, a mărturisit acesta.

Mihai Bendeac și-a cerut scuze la final pentru că nu a crezut cu adevărat în talentul lui și l-a felicitat pentru cei patru de DA primiți.

Beniamin Cheres