Steaua București a învins joi seară echipa Petrolul Ploiești, în returul semifinalei Cupei României și s-a calificat în finală unde va juca cu Universitatea Cluj.

Pentru al doilea an consecutiv, Steaua București va juca finala Cupei României la fotbal. Joi seară, pe Național Arena, în prezența a peste 14.000 de spectatori, steliștii s-au impus în returul semifinalei, cu scorul de 3-1, după ce în manșa tur, scorul a fost egal 1-1.

Adrian Popa a deschis scorul în minutul 20, Gabriel Iancu a făcut 2-0 în minutul 32, iar Cristian Tănase a marcat golul trei în minutul 68. Golul de onoare al petroliștilor a venit în minutul 70, fiind realizat de Kristian Ipsa.

În finala Cupei României ce se va desfășura pe 31 mai, Steaua București ca juca cu Universitatea Cluj, care a trecut miercuri seară, de CFR Cluj cu 4-2, la loviturile de departajare.

Steaua are 21 de trofee în palmares și a mai jucat alte șapte finale, între care și cea de anul trecut, pierdută în fața Astrei Giurgiu (2-4, la loviturile de departajare), pe Arena Națională.

Steaua și Universitatea Cluj au fost adversare în finala Cupei României din 1949, când bucureștenii s-au impus cu 2-1.

Steaua este calificată și în finala Cupei Ligii Adeplast, competiție în care se va confrunta cu Pandurii Tg. Jiu.