UEFA a luat o decizie dură pentru clubul FC Steaua București. L-a suspendat pe Mirel Rădoi de pe banca tehnică a echipei lui Becali și a amendat clubul cu 50.000 de euro. Și toate astea pentru că Mirel Rădoi nu are licența Pro.

Mirel Rădoi a fost interzis de UEFA pe banca tehnică a Stelei, în meciurile din cupele europene, deoarece nu are licenţă de antrenor. Iar clubul a fost sancționat cu 50.000 de euro amendă.

„Domnului Mirel Matei Rădoi îi este interzis să deţină orice funcţie de antrenor principal, precum şi orice funcţie de membru al stafului de antrenori, la meciurile din competiţiile UEFA până când nu va îndeplini criteriile prevăzute la articolul 36, coroborat cu articolul 40.1.b) din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar. În plus, el nu are voie să stea în zona tehnică în timpul meciurilor din competiţiile UEFA până când nu va îndeplini criteriile de mai sus. Clubul român primeşte şi o amendă de 50.000 de euro”, se arartă în comunicatul Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a UEFA.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro.

La cele patru meciuri disputate de Steaua în ediţia 2015-2016 a Ligii Campionilor, cu Trencin şi Partizan Belgrad, din turul II, respectiv III preliminar, Mirel Rădoi nu a participat la conferinţele de presă, el fiind înlocuit de Massimo Pedrazzini, cel care deţine funcţia de antrenor principal al formaţiei Steaua. În schimb, Mirel Rădoi a stat pe banca de rezervă şi a acordat indicaţii jucătorilor stelişti în timpul partidelor asemenea unui antrenor principal.

În Liga I, Mirel Rădoi participă la conferinţele de presă şi îndeplineşte funcţia de antrenor principal chiar dacă nu are licenţa Pro şi în organigrama clubului este înregistrat ca director sportiv.

La auzul veștii, Gigi Becali a spus că nu e nicio problemă, că Mirel Rădoi va sta cu el în lojă, iar clubul va achita amenda aplicată de UEFA.