Steaua București a câștigat duminică seară, Cupa României la fotbal, după ce învins U Cluj în finala Cupei României disputată pe Național Arena din Capitală.

Steaua București a câștigat tot în România în 2015. Toate cele trei trofee puse în joc au fost adjudecate de steliști.

După Cupa Ligii și titlul de Campioană a României, Steaua a cucerit duminică seară și trofeul Cupa României.

Steliștii s-au impus cu scorul de 3-0 în finala Cupei României în fața echipei U Cluj. Adi Popa a deschis scorul în minutul 9. După ce Stanciu scăpat în banda stângă, a centrat perfect în centrul careului, iar Adrian Popa a reluat în diagonală, bară-gol şi 1-0 pentru Steaua!

În minutul 48, Raul Rusescu a făcut 2-0 pentru Steaua după o pasă excelentă a lui Adi Popa. Mingea nu a lovit niciun adversar, surprinzător, iar atacantul Stelei a reluat din 6 metri în poarta lui Veselovsky!

În minutul 53, Adi Popa a reușit dubla, stabilind astfel scorul final al partidei, 3-0 pentru Steaua București care a reuşit astfel o triplă istorică şi primul event după 18 ani.

Gigi Becali a fost prezent în loja de pe Național Arena, bucurându-se de libertate dar și de cel de-al treilea trofeu cucerit de echipa sa.

A fost ultimul meci al lui Costel Gâlcă pe banca tehnică a Stelei. Antrenorul care a adus trei trofee în 2015 pentru Steaua, părăsește echipa din Ghencea pentru a antrena o formație din Golf.

Este cea de-a 22-a Cupă a României cucerită de Steaua în istorie, trofeu venit după o pauză de patru ani.

Steaua a cucerit 22 de trofee din 31 de finale, a pierdut la penalty-uri finala Cupei României din sezonul trecut. În ierarhia performanțelor din Cupa României urmează Dinamo (13 Cupe, 21 de finale), Rapid (13 trofee, 19 finale), FC Universitatea Craiova (6 Cupe, 11 finale), CFR Cluj și Petrolul Ploiești (3 trofee, 4 finale) și Petrolul Ploiești.

Universitatea Cluj a mai disputat de alte trei ori finala competiției: în prima ediție, în 1934 (2-3 și 0-5 cu Ripensia Timișoara), în 1949 (1-2 cu CSCA București, viitoarea Steaua) şi în 1965, sub numele de Ştiinţa Cluj, când a şi cucerit trofeul, după 2 – 1 cu Dinamo Piteşti, pe stadionul Republicii, din Bucureşti.