Steaua București își ia adio de la Liga Campionilor. Elevii lui Mirel Rădoi au avut o seară de coșmar la Belgrad din cauza greșelilor nepermise ale lui Paul Paap. Campioana României a fost învinsă în returul turului trei de Partizan Belgrad cu 4-2 și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal.

Zi neagră pentru Steaua București. Campioana a ratat accederea în play-off-ul Ligii Campionilor. După 1-1 în manșa tur, Steaua a pierdut miercuri seară la Belgrad și își ia adio de la Champions League.

Steliștii au reușit o primă repriză bună și au intrat la cabine în avantaj, scor 2-1.

Partizan a reușit deschiderea scorului în minutul 8, prin căpitanul Stefan Babovic. Steaua a reușit să egaleze rapid, în minutul 11 prin golul marcat de ghanezul Sulley Muniru,.

Steaua a continuat jocul bun și a reușit să marcheze din nou în minutul 33, când algerianul Hamroun a fructificat o pasă a lui Adi Popa și l-a învins pe portarul Zivkovic.

După o primă repriză bună, a urmat una catastrofală pentru Steaua, care din minutul 48 a rămas în zece oameni. Varela a fost eliminat pentru fault în careu la Petrovic.

Sârbii au profitat de superioritatea numerică și au marcat două goluri în 9 minute. Primul în minutul 60 prin Marko Jevtovic, iar apoi în minutul 69 prin Andrija Zivkovic, bine servit de Oumaru.

Campioana Serbiei a pus capăt suspansului în prelungirile jocului, când a înscris pentru a patra oară, prin rezerva Nikola Trujic în minutul 90.

Fundașul Stelei, Paul Paap, și-a recunoscut greșelile: A fost o seară neagră pentru mine. Eu i-am adus în joc, cu acea greşeală de la golul al doilea, şi am deviat şutul de la golul al treilea.

Grație acestui succes, Partizan Belgrad și-a asigurat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, în timp ce Steaua București va evolua în play-off-ul celei de-a doua competiții europene intercluburi, Europa League.

Gigi Becali e foc și pară pentru ratarea calificării și anunță că nu mai investește la Steaua.

„Eu nu fac analiza meciului. Am crezut că echipa asta are valoare. Acum încep să am ceva semne de întrebare dacă am avut dreptate. Papp a greşit şi ne-a dat patru goluri. Este şi el om şi a greşit.Cu Tamaş în teren nu se întîmpla asta. Cum să întăresc echipa? Cu ipsos? Cu ce s-o întăresc? Ne dă cineva jucători gratis? Să nu creadă cei care vorbesc despre Steaua că eu sînt obligat să arunc banii mei în foc. Eu fac ce pot şi doar atît pot să fac. Am văzut că toată lumea spune că avem probleme în defensivă şi am văzut şi eu asta. Ca să faci echipă bună, trebuie să dai milioane de euro, iar eu nu vreau să risc situaţia familiei mele. Bineînţeles că Alibec şi De Amorim sînt subiecte închise. Cum să dau 1.400.000 de euro pe ei? Nu risc averea familiei mele. Poate avem nevoie de un mijlocaş de creaţie. Dar nu îl cumpăr. Nici mijlocaşi nici fundaşi nu aduc.  Nu poţi să îi aduci pe Szukala şi Sînmărtean pentru că au salarii mari şi nu poţi să le plăteşti. Nu vreau să arunc banii familiei mele în foc. Dacă încep să bag bani la Steaua o dau cadou. Pe mine nu mă afectează aşa mult că nu jucăm în UEFA Champions League, sufleteşte vorbind”, a spus Becali la DigiSport.

Tragerea la sorți a meciurilor din play-off-ul Ligii Campionilor și Europa League va avea loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon în Elveția.