Steaua București s-a impus miercuri seară, pe teren propriu, fără emoții, în fața echipei Astra Giurgiu, scor 3-0, în prima manșă a semifinalei Cupei Ligii la fotbal.
Campioana României este ca și calificată în finala Cupei Ligii la fotbal, după ce miercuri seară, s-a impus cu 3-0 în fața echipei Astra Giurgiu.

Steaua a deschis scorul în minutul 4 prin Cristian Tănase, după ce a reluat din voleu centrarea lui Paul Papp.

În minutul 24, Astra Giurgiu a solicitat penalty, pentru că Paul Papp a jucat balonul cu mâna în propriul careu.

În minutul 33 steliștii s-au distanțat la 2-0, pe tabela de scor, prin golul marcat de ex-dinamovistul Țucudean a fost pe fază și a trimis în plasă, marcând primul său gol oficial pentru echipa din Ghencea.

Din minutul 51, Astra Giurgiu a evoluat în zece oameni, astfel că Steaua a profitat de superioritate și a mai marcat un gol în minutul 86 prin Raul Rusescu.

Meciul retur al semifinalei se va juca pe 11 martie, la Giurgiu, însă Steaua e ca și calificată în finala Cupei Ligii.

Steaua şi Astra s-au întâlnit de 23 de ori în toate competiţiile, palmaresul fiind unul favorabil steliștilor. Bucureştenii s-au impus de 10 ori, giurgiuvenii au câştigat șase dueluri, în timp ce  alte șapte partide s-au încheiat la egalitate.

Primul meci dintre cele două a avut loc pe 5 decembrie 1998, Steaua-Astra 1-0, unicul gol fiind marcat de Eugen Trică.

Prima victorie a Astrei a venit pe 5 aprilie 2000, Astra-Steaua 1-0, grație golului reușit de Florin Pogăcean.

Ultima victorie bifată de “roş-albaştrii” a fost cea din 18 decembrie 2013, Steaua-Astra 3-1.

O singură victorie a reuşit Astra în Ghencea, pe 14 octombrie 2000, atunci când s-au impus cu 3-1, marcatori fiind Ilyeş, Dobre, Petroiesc și Claudiu Răducanu.

Este prima victorie înregistrată de Costel Gâlcă în fața Astrei, în cariera de antrenor al Stelei. Victoria vine după ce a pierdut Supercupa la penalty-uri în faţa Astrei Giurgiu.