O maşină a intrat în plin, într-un grup de pietoni aflaţi în apropierea Muzeului de Istorie Naturală din Londra. În urma incidentului, mai multe persoane au fost rănite. Poliţia londoneză se fereşte să spună dacă este vorba de un atentat terorist.

Poliția londoneză a anunțat sâmbătă că a arestat un bărbat la locul incidentului, după ce o mașină a pătruns pe trotuarul din fața muzeului şi a rănit mai multe persoane.

Poliția a anunțat că, în această etapă, incidentul petrecut sâmbătă în fața unui muzeu din vestul Londrei în care au fost rănite mai multe persoane nu este considerat ca având legătură cu terorismul, transmit Reuters și EFE.

Poliția a descris incidentul din zona South Kensington, din vestul Londrei, drept o coliziune și a menționat că anchetează cazul.

După aceste precizări, Poliția a anunțat că păstrează o minte deschisă după ce o mașină a intrat sâmbătă într-un grup de trecători în fața Muzeului de Istorie Naturală din Londra, contrazicând un comentariu făcut mai devreme potrivit căruia nu tratează incidentul ca fiind unul terorist, transmite Reuters.

Muzeul a fost evacuat de poliție, ca măsură de precauție. Muzeul de Istorie Naturală este una dintre cele mai populare atracții turistice din Londra.

Totodată, forțele de ordine au închis stația de metrou South Kensington, aflată în apropierea muzeului, în schimb a lăsat deschise alte stații din zonă.

Imaginile și fotografiile difuzate pe rețelele sociale arată distrugerile produse în zonă, precum și o prezență semnificativă a agenților înarmați și un elicopter care survolează zona, aflată în plin centrul Londrei și una dintre cele mai aglomerate din oraș.

În martie, un bărbat a intrat cu mașina în trecători pe podul Westminster din Londra, ucigând patru persoane, iar apoi a înjunghiat mortal un polițist de la Parlamentul britanic.

Trei militanți islamiști au intrat în trecători cu mașina pe podul din Londra, în iunie, după care au înjunghiat la întâmplare oameni în restaurantele și barurile din zonă, ucigând opt persoane, iar în aceeași lună o camionetă a intrat în mulțimea de credincioși din apropiere de o moschee din nordul Londrei, atacul soldându-se cu un mort.