Standarde medicale de top la spitalul PremiQaMed din Viena: Românii vin aici pentru prevenirea și tratamentul afecțiunilor tiroidiene

PremiQaMed, unul dintre cele mai mari grupuri de spitale private din Austria și una dintre destinațiile de top pentru români în ceea ce privește tratamentele și diagnosticul medical, oferă o mare varietate de intervenții și tratamente complexe și minim invazive în toate domeniile medicale, inclusiv în ceea ce privește bolile tiroidiene.

Incidența bolilor tiroidiene în estul și sud-estul Europei, inclusiv în România, este de zece ori mai mare decât în ​​țările vest-europene. Potrivit unui studiu recent realizat de Institutul Național de Statistică în Sănătate din România, în 2021, aproape 120.000 de români au fost diagnosticați cu boli tiroidiene, inclusiv 7.000 de cazuri în intervalul de vârstă 1-19 ani. Din acest motiv, medicina preventivă, diagnosticul profesional și tratamentul adecvat sunt de mare importanță.

Centrul tiroidian al Spitalului Privat Döbling oferă consultanță și tratament personalizat, precum și toate tehnologiile de diagnosticare relevante pentru pacienții cu tulburări tiroidiene. Toate serviciile sunt disponibile sub un singur acoperiș – facilități de diagnostic precum ultrasunete, laborator, scintigrafie (medicină nucleară). Pacienții sunt îngrijiți de o echipă multidisciplinară formată din specialiști de renume.

Examinarea preventivă sau diagnosticul pentru o eventuală boală a glandei tiroide costă aproximativ 450 de euro, și include examen clinic, analize speciale de laborator, sonografie sau ecografie.

Dacă este necesară o intervenție chirurgicală, aceasta poate fi realizată cu ușurință la Spitalul Privat Döbling în cel mai scurt timp. Spitalul folosește tehnici chirurgicale de ultimă generație, inclusiv neuromonitorizare pentru o siguranță optimă, imagistică intraoperatorie fluorescentă cu indocianină verde.

„Cu instrumente și tehnici de ultimă generație, intervențiile microchirurgicale sunt realizate cu ajutorul neuromonitorizării, timp în care nervul corzii vocale este securizat, monitorizat și astfel este salvat. ICG-NIR, o nouă tehnică este utilizată pentru salvarea glandei paratiroide. Rata de complicații poate fi redusă la minimum, și anume la mai puțin de 1%. Operația se efectuează o incizie extrem de mica pe piele, ceea înseamnă un rezultat cosmetic excelent cu o cicatrice aproape invizibilă după doar câteva săptămâni.”- Dr. Thomas Winkler, specialist chirurg PremiQaMed

Specialiștii de la Centrul Tiroidian al Spitalului Privat Döbling spun că nu există o modalitate sigură de a preveni cancerul tiroidian. Totuși, oamenii trebuie să acorde atenție anumitor factori care cresc riscul de îmbolnăvire: mai presus de toate, evitați deficitul de iod (folosiți sare de masă iodată, mâncați pește), evitați expunerea la radiații. Majoritatea cazurilor de cancer tiroidian cu carcinoame care nu au dezvoltat încă metastaze, pot fi vindecate în peste 90% din cazuri. De aceea, examinările preventive (analize de laborator, ecografii ale tiroidei) sunt de o importanță crucială pentru depistarea precoce și tratamentul de success al acestor tipuri de cancer.

Un istoric medical exact și un profil de risc, precum și o examinare tactilă regulată, verificări ale hormonilor tiroidieni precum TSH, fT3 și fT4, eventual markeri tumorali (TG și calcitonina) sunt la fel de importante precum o ecografie a glandei tiroide și scintigrafia. Cu ultimele examinări menționate, riscul individual și necesitatea terapiei pot fi determinate destul de precis.

Video: (505) Nodulii tiroidieni – diagnosticare & tratament in Spitalul Privat Döbling – YouTube

La copii, incidența bolii, după expunerea la radiații, este semnificativ mai mare decât la adulți și poate apărea chiar și după zeci de ani de la expunerea la radiații. Copiii cu deficit de iod care sunt expuși la radiații radioactive absorb o cantitate deosebit de mare de iod radioactiv prin glanda tiroidă, ceea ce crește semnificativ riscul de cancer. Chiar și în prezent, copiii din multe regiuni ale Europei de Est au o deficiență de iod. Prin urmare, este foarte important să ne asigurăm că cei mici au suficient iod în organism.

În cazul unei predispoziții genetice, adică atunci când un carcinom medular tiroidian este diagnosticat la membrii apropiați ai familiei pacientului (de exemplu, părinții), un test genetic și măsurarea calcitoninei în sânge sunt recomandate.

Despre PremiQaMed

PremiQaMed este un operator de spitale private cu sediul în Austria, care oferă servicii medicale de înaltă performanță. Spitalele Grupului oferă servicii la diferite niveluri: pacienții pot verifica diagnosticul și pot primi un plan de tratament de la specialiști de top, sau pot urma tratamente complete în spital. În acest ultim caz, medicul curant va gestiona procesul de tratament, va coordona implicarea specialiștilor din alte discipline și va fi în permanență în legătură cu pacientul, ca persoană de contact primară. Cooperarea strânsă a experților de top, organizarea rapidă a procedurilor de diagnostic și tratament și utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare, chirurgie și terapie sunt factori decisivi pentru tratamentul cu succes al cancerului. Mai mult, la cerere, pacienții români primesc traducători în limba maternă la fiecare pas, cât timp stau internați.

Spitalele private din Austria se bucură de o reputație excelentă în rândul pacienților austrieci și internaționali, pentru serviciile medicale de cel mai înalt nivel, oferite într-o ambianță exclusivistă. Grupul PremiQaMed gestionează cu succes spitale private de mai bine de 30 de ani și numele său a devenit sinonim cu tratamentul medical de cel mai înalt nivel, atât în regim de spitalizare, cât și ambulatoriu, concentrându-se pe îngrijire excelentă, calitate înaltă a serviciilor și organizare flexibilă.

Cu al doilea cel mai mare număr de medici la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană, Austria este în prezent una dintre principalele destinații de turism medical. Potrivit Administrației pentru Comerț Internațional – Serviciul Comercial al SUA, sistemul de sănătate austriac include 271 de spitale și clinici cu aproximativ 64.800 de paturi disponibile (7,4 paturi la mia de locuitori). Aproximativ 64% dintre acestea sunt în spitale generaliste, cu 26,6% în clinici specializate și centre de reabilitare și 7% în sanatorii sau instituții de îngrijire paliativă.

Pentru mai multe informații despre serviciile PremiQaMed puteți vizita:

https://www.premiqamed.ro/

FB: https://www.facebook.com/premiqamed.ro