DNA, susținută de SRI, pregătește arestarea judecătorilor Risantea Gagescu şi Damian Dolache, pentru că și-au permis să o achite definitiv pe Mariana Rarinca, de acuzația de șantaj formulată de Livia Stanciu, Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Situație de-a dreptul explozivă în justiția din România. Pentru că și-au permis să o achite pe Mariana Rarinca, judecătorii de la Curtea de Apel București, Risantea Gagescu şi Damian Dolache riscă acum să stea în spatele gratiilor pentru că și-au făcut datoria și au respectat legea.

SRI și DNA sapă de zor în trecutul celor doi judecători ca să găsească ceva ce i-ar putea incrimina ca să îi poată aresta. dacă nu au nimic în neregulă, SRI și DNA vor fabrica.

Au primit ordin pe unitate pentru distrugerea celor doi judecători. Această ipoteză care nu e deloc fantasmagonică, a fost vehiculată în urmă cu două zile de Ion Cristoiu, pe blogul personal în cadrul unui editorial intitulat ”Judecătorii care au îndrăznit s-o achite pe nevinovata Mariana Rarinca vor fi înhățați de Binomul SRI-DNA?!”.

Ca la un semn sau mă rog, ca la un ordin pe Unitate, lideri politici și lideri de opinie au sărit în bocanci și au dat buzna din cazarmă direct în spațiul public.  Două sunt direcțiile de atac:

  1. Cei care au iscălit scrisoarea sau cei care, ca mine, au denunțat abuzul incalificabil comis de Cuplul Livia Stanciu – Laura Kovesi, trebuie puși la zid ca susținători ai corupțillor.
  2. Decizia de achitare a femeii trebuie pusă la îndoială.

Prima direcție de atac e întruchipată de nefericitul Cătălin Predoiu. Acest politician, pe care am pariat la un moment dat ca președinte al României, dezvoltă în ultima vreme o isterie pro Binomul SRI- DNA demnă de Monica Macovei. (…) A doua direcție de atac e transpusă în practică de vechiul nostru client Dan Tapalagă. După ce, asemenea nefericitului de Cătălin Predoiu, sună sirena lui Roaită că Binomul SRI-DNA e în pericol,alarmă falsă, dar dată după tipicul luptei de clasă de pe vremuri, Dan Tapalagă scrie: „Acolo, in decizia de achitare, ceva n-a fost in regula, dupa unele indicii.” Ca să vezi! Cînd cineva e condamnat, pentru a face pe plac Binomului SRI-DNA, n-ai voie să pui la îndoială decizia Justiției. Imediat vin rentierii de la CSM și te denunță că ai atacat independența Justiției. Cînd cineva e achitat, contrazicînd Binomul SRI-DNA, decizia Justiției poate fi pusă la îndoială. Cînd vreau să văd cum sună ordinul pe unitate îl citesc pe Dan Tapalagă. El dă semnalul. Sunt sigur că în zilele, dacă nu chiar orele următoare, decizia Curții de Apel București va fi pusă la îndoială în presă de cei pe care toți știm cine sunt. Dan Tapalagă spune că în decizia de achitare „ceva n-a fost in regulă, după unele indicii”. După cum zicea Generalul Dumitru Dumbravă SRI urmărește un dosar pînă la sentința finală. Asta înseamnă că o sentință care contrazice pe cea dată de Binomul SRI-DNA înainte chiar de a începe ancheta penală devine brusc suspectă. Sau cum profetic zice Dan Tapalagă, apar imediat indicii că sentința nu-i în regulă. Să ne așteptăm că judecătorii Risantea Găgescu si Damian Dolache, care au achitat-o pe Mariana Marinca să fie înhățați de Binomul SRI-DNA?!”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Azi, lucrurile au început să prindă contur, după ce DNA a făcut contestație în anulare cu privire la decizia Curții de Apel București de achitare a Marianei Rarinca, invocând un ”conflict” între Livia Stanciu și judecătorul Risantea Gagescu, produs în urmă cu doi ani. Pe acest considerent, DNA face contestație în anulare pe motiv că judecătorul nu ar fi fost obiectiv și s-ar fi răzbunat pe Livia Stanciu, dând soluția de achitare a Marianei Rarinca.

Concret, potrivit DNA, Risantea Gagescu nu a fost imparţială şi a vrut să se răzbune pentru că Livia Stanciu s-a opus promovării ei la ICCJ.

DNA a depus la dosar şedinţa cu dispută dintre Gagescu şi Livia Stanciu.

Este o încercare abuzivă a DNA de a răsturna decizia în cazul Rarinca, doar ca să o apere pe Livia Stanciu.

În mod normal, DNA sau Livia Stanciu, dacă aveau dubii asupra imparțialității judecătoarei Risantea Gagescu, o puteau recuza în timpul procesului, nu după ce sentința a fost pronunțată.

Această măsură inițiată de DNA, este o încercare disperată de a salva scaunul Liviei Stanciu şi de a ascunde mizeria din cazul Mariana Rarinca.

Potrivit Lumea Justiției, contestaţia în anulare a DNA nu are însă nicio şansă de a fi admisă. Asta desigur dacă ajunge la un complet corect. O asemenea cerere este inadmisibilă, iar în practică a fost respinsă în toate cazurile întrucât partea care ar fi avut suspiciuni privind lipsa de imparţialitate şi obiectivitate, trebuia să ceară recuzarea judecătorului în timpul procesului, nu după.

Livia Stanciu a reuzat joi, să-și dea demisia de la Șefia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru că nu are niciun motiv să demisioneze.