Spune-mi cât eşti de orgolios să îţi spun cât succes ai – top aspecte care te ajută în carieră

Nu te-ai fi aşteptat să auzi că a fi orgolios poate fi o mare calitate în ceea ce priveşte cariera, modul în care îţi croieşti drumul spre succes, indiferent de locul de muncă. Există mai degrabă ceva defecte care la un moment dat se pot transforma în calităţi pentru cerinţele unui job.

Şi aşa cu toţii ne dorim să avansăm într-un timp cât mai scurt, şi aşa cu toţii ne dorim să creştem în ochii superiorilor şi să devenim o opţiune viabilă pentru un post superior – descoperă ce aspecte umane şi poate chiar comune te pot ajuta să ai succes.

Determinarea

Ca rezultat al nepăsării faţă de ceea ce spun unii sau alţii determinarea este cea care ar putea să te ajute să câştigi teren în faţă succesului. Nu-ţi pasă de cât de mulţi te contrazic, eşti perseverent, ba chiar încăpăţânat aşa cum te-ar descrie unii. Nu-i nimic, asta te va ajuta să mergi pe drumul tău indiferent ce. A fi diferit este un lucru bun uneori.

Egoismul

Se spune că ar trebui să te pui pe tine pe primul loc. Asta sună a egoism însă ceea ce te face pe tine fericit, modul în care aloci timp pentru anumite aspecte reprezintă şi un plus în carieră. Când faci ceea ce îţi aduce fericire emani aceeaşi pozitivitate la rândul tău. Ori această energie pozitivă este şi constructivă în ceea ce faci.

Timiditatea

Ai crede că este un criteriu defavorizant. Însă într-o oarecare măsură acest lucru te determina să îi asculţi mai mult pe cei din jur. Asta poate avea de asemenea impact în carieră şi în modul în care lucrăm individual cât şi în echipǎ.

Obsedat de muncă

Există şi acel fenomen de tipul workaholic. Cu alte cuvinte se referă la cei care se cufundă în muncă, la cei care nu se pot desprinde de asta indiferent de situaţie. Te vei gândi că asta poate constitui un minus pentru că şi în timpul tău liber gândul îţi zboară la proiectele pe care le ai în desfăşurare sau care urmează să le faci. Ai impresia că asta îţi controlează timpul pe care îl ai. Există şi o parte bună în asta şi se referă la motivarea de a duce la bun sfârşit obiectivele pe care le ai.

Există o tendinţa în era actuală de a urma cursuri de formare în carieră. Principiul în sine este acela care îţi dictează să urmezi un astfel de drum şi asta pentru că şansele de a câştigă pe scară ierarhică în carieră. Nu degeaba segmentul de acest gen s-a dezvoltat chiar foarte mult. Un curs formator Bucureşti sau în orice alt oraş te ajută să câştigi experienţă cel puţin incipientă pentru a câştiga o poziţie mai bună în cadrul unei companii. Asta nu exclude faptul că avem nevoie şi de explorare personală; cu alte cuvinte şi ceea ce pare a fi un defect poate lucra în favoarea noastră, poate deveni ceea ce ne ajută să câştigăm alte orizonturi de formare profesională.