Armata Română a preluat conducerea Spitalului Judeţean Suceava, unitate medicală aflată în carantină ca urmare a pandemiei de coronavirus. Decizia vine după ce ieri, Managerul şi Directorul Medical al spitalului au demisionat.

Din cauza haosului de la Spitalul din Suceava, Guvernul a trimis Armata să preia conducerea unităţii medicale.

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat de azi, conducerea interimară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Daniel Ionuţ Derioiu îl înlocuieşte pe Florin Filip la conducerea spitalului, care şi-a dat demisia miercuri seara de la conducerea unităţii medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcţiei.

Derioiu a mers la Suceava cu o echipă formată din patru specialişti ai Ministerului Apărării Naţionale.

Alţi patru specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale sunt la Suceava, pentru a ajuta la reorganizarea spitalului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și noul secretar de stat Ionel Oprea au mers la Suceava, iar secretarul de stat, fost șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării, va rămâne în localitate pentru gestionarea situației, anunța Grupul de Comunicare Strategică.

Florin Filip şi Doina Ganea Motan au preluat managmentul Spitalului Judeţean Suceva acum o săptămână, după ce a fost suspendat constractul de managment al lui Vasile Râmbu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu în cazul Spitalului Judeţean Suceava.

Din cele 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 de pe teritoriul României, 701 se află la Suceava.