Barack Obama şi soţia sa Michelle au dat lovitura vieții lor. Se vor umple de bani la doar o lună de când au plecat de la Casa Albă. Soții Obama vor încasa o sumă fabuloasă doar pentru a-și publica memoriile.

Printr-o singură semnătură, Obama va câștiga cât 43 de mandate de Președinte al SUA. Împreună cu soția sa, Michelle, Barack a fost de acord să își publice memoriile contra fabuloasei sume de 65 de milioane de euro, potrivit Financial Times.

Este cea mai mare sumă de bani plătită vreodată de vreo editură din lume pentru a publica memoriile unui președinte al SUA.

Fostul preşedinte democrat Bill Clinton a primit 15 milioane de dolari pentru drepturile aferente volumui său de memorii ”My Life” din 2004, pe care l-a publicat după ce a părăsit Casa Albă, în timp ce predecesorul lui Obama, republicanul George W. Bush, a primit 10 milioane de dolari pentru cartea lui intitulată ”Decision Points”, potrivit Financial Times.

Potrivit presei americane, cărţile vor descrie perioada petrecută de soţii Obama la Casa Albă.

Soţii Obama intenţionează să doneze ”o parte considerabilă din redevenţele aferente drepturilor de autor unor organizaţii de caritate”, inclusiv pentru Obama Foundation, a precizat aceeaşi editură într-un comunicat.

Anual, Barack Obama încasa ca președinte al SUA, 400.000 de dolari, indemnizație. La sfîrșitul mandatului, președintele va fi în continuare pe statul de plată al contribuabilului american, cu o pensie anuală de aproximativ 200.000 de dolari, îngrijirea sănătății, călătoriile oficiale plătite și un birou la dispoziţie.