Soţia medicului Cătălin Denciu, cel care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, pentru că a sărit să alveze pacienţii, face dezvăluiri despre modul în care testele de coronavirus din România sunt falsificate.

Epopeea testelor false de coronavirus în România, continuă. Soţia doctorului erou de la Spitalul din Piatra Neamţ dezvăluie realitatea despre testele care se fac în România. Alina Denciu i-a interzis ministrului Sănătăţii să mai dea informaţii despre soţul său după ce Nelu Tătaru a declarat că medicul este infectat cu noul coronavirus. Famili medicului a fost îngrăzită de această veste, întrucât doctorul Cătălin Denciu mai fusese pozitiv cu COVID 19 în acest an dar se vindecase.

Soţia doctorului a aflat ca, în realitate, soţul ei, internat acum în Belgia, este negativ şi că defapt testul său a fost „falsificat”.

„Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru. Cei de la Floreasca. Am o colegă acolo care mi-a trimis un mesaj; au spus că testul a fost contaminat”, a declarat Alina Denciu.

Ministrul Sănătăţii a declarat la un post de televiziune că testul medicului erou pentru COVID-19 a ieşit pozitiv. Familia nu fusese informată de acest lucru, deşi soţia doctorului vorbise toată ziua cu Nelu Tătaru.

După producerea tragediei de la Neamţ, Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti iar de aici, dus cu avionul la Spitalul de Mari Arşi din Belgia.

10 pacienţi au murit arşi de vii în incediul produs sâmbăta trecută la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.