Sorina Pintea, în stare gravă. I s-a făcut rău în ambulanţă, la scurt timp după ce a fost eliberată din arest

Starea de sănătate a Sorinei Pintea se agraveazi pe zi ce trece. Fostul Ministru al Sănătății a fost eliberat vineri, din arestul preventiv în baza deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Însă Sorinei Pintea i s-a făcut rău îm ambulanța care a avenit la arest să o transporte la spital.

Sorin Pintea a mers vineri dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti unde s-a judecat apelul privind arestul preventiv.

În jurul orei 15.00, în cameră de consiliu, judecătorii s-au pronunţat şi au dispus eliberare din arest a Sorinei Pintea şi plasarea ei sub măsura constrolului judiciar pentru 60 de zile.

În timp ce instanţa delibera, Sorina Pintea se afla la Spitalul Floreasca din Bucureşti petru investigaţii medicale. Apoi a fost dusă în Arestul Capitalei pentru actele procedurale de eliberare.

Întrucât starea de sănătate s-a agravat, a fost chemată ambulanţa care să o ducă din nou la spital. Fostului Ministru al Sănătăţii i s-a făcut rău în amulanţă.

Aproximativ 15 minute a stat ambulanța în curtea arestului, timp în care medicii i-au pus o perfuzie, după ce Sorina Pintea nu ar fi mâncat mai multe ore.

Fostul ministru al Sănătății suferă de o boală autoimună rară, dermatomiozită.

Tribunalul Bucureşti a dispus sâmbătă, emiterea unui mandat de arest preventiv de 30 de zile pe numele fostului Ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, la solicitarea procurorilor DNA.

În ordonanța de reţinere, procurorii susţin că: În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.