Sorina Pintea, grav bolnavă, a demisionat din spatele gratiilor

Sorina Pintea și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Urgență „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Fostul Ministru al Sănătăţii se află în arest preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată.

Sorina Pintea, aflată în spatele gratiilor, într-o stare de sănătate gravă, a fost nevoită să-şi dea demisia din funcţia de mamager al Spitalului din Baia Mare, seprând că astfel va avea mai multe şanse la apel.

În ordonanța de reţinere, procurorii susţin că: În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti va judeca apelul Sorinei Pintea la măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

În cursul zilei de luni, Soirna Pintea a fost dusă la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti, pentru îngrijiri medicale.