Tribunalul Ilfov a decis joi, respingerea recursului procurorilor DNA și a dispus eliberarea condiționată a lui Sorin Roșca Stănescu.

După ce a executat aproape nouă luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul „Rompetrol”, Sorin Roșca Stănescu este eliberat condiționat.

Fostul senator PNL a părăsit joi, în jurul orei 17.00, penitenicarul Jilava.

Și asta după ce Tribunalul Ilfov a respins contestaţia DNA şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, dispunând ca Sorin Roşca Stănescu să fie eliberat condiţionat.

În 15 mai, Judecătoria Sectorului 4 a decis ca fostul senator Sorin Roşca Stănescu să fie eliberat condiţionat, în dosarul „Rompetrol”, în care a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare. Instanţa a admit atunci propunerea Penitenciarului Jilava, care a stabilit că Sorin Roşca Stănescu a executat o treime din pedeapsă şi întruneşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat, în 7 octombrie 2014, la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul „Rompetrol”, pentru utilizare de informaţii privilegiate şi constituire a unui grup infracţional organizat. Fostul senator a fost încarcerat în aceeaşi zi şi a executat până în prezent aproape nouă luni.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În cazul lui Dinu Patriciu, instanţa a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au lăsat nesoluţionată partea civilă legată de Patriciu.