Sorin Preda Nica pornește ca mare favorit la câștigarea fotoliului de primar al Municipiului Craiova la alegerile anticipate din 11 iunie 2017. Candidatul PNR conduce în toate cele trei sondaje efectuate de publicațiile locale din Craiova.

Opt candidați se luptă pentru fotoliul de primar al Craiovei, lăsat liber de Lia Olguța Vasilescu. După primele trei zile de campanie, Sorin Preda Nica, candidatul Partidului Noua Românie, pornește ca favorit pentru câștigarea funcției de primar.

Sorin Preda Nica se clasează pe primul loc în cele trei sondaje de opinie realizate în Craiova de publicațiile locale Jurnal de Craiova, Craiova Forum și Lupa.

Sloganul candidatului PNR, se pare că a mers la sufletul craiovenilor care de astă dată au ce vota la primărie.

Am ales să candidez pentru a oferi tuturor craiovenilor o alternativă reală pentru Primăria Craiova. De 27 de ani, craiovenii au avut de ales, ba cu stânga ba cu dreapta. Pe 11 iunie, au în sfâşit alternativa. Au de ce să vină la vot pentru că au cu cine vota, au pentru ce spera. Candidez pentru că nu îmi place cum este administrat oraşul meu natal, oraşul copilăriei şi adolesceneţi mele. Craiova este un diamant neşlefuit, uitat într-un cufăr cu bijuterii. Fiecare provincie istorică a României are câte o capitală economică şi culutrală care se dezvoltă şi înfloreşte. Timişoara în Banat, este invadată de multinaţionale dornice de investiţii locale. Iaşiul devine un pol important în domeniul IT la fel ca şi la Cluj Napoca. Constanţa are port la mare şi pe zi ce trece dvine tot mai înfloritoare. Numai Craiova este văduvită şi de investiţii şi ocolită de investitori. Craiova e bună doar ca o vacă de muls la fiecare scrutin electoral, după care este uitată în hambar. Acest lucru trebuie să înceteze şi se poate realiza începând cu 11 iunie. Invit toţi craiovenii cu drept de vot să iasă din casă şi să aleagă cu sufletul şi cu gândul la un viitor frumos pentru oraş. Nu sunt nici bucătar şi nici cofetar, aşadar nu vă aşteptaţi să vă vând gogoşi electorale. Sunt pregătit să-mi asum responsabilitatea uriaşă de a administra oraşul Craiova din postura de edil. Ştiu ca  nu voi avea o misiune uşoară, dar îmi plac provocările şi îmi doresc din tot sufletul ca municipiul Craiova să înflorească”, a declarat Sorin Preda Nica.

PNR a fost primul partid care și-a înregistrat candidatul la Primărie. Sorin Preda Nica este preferat de craioveni și pentru faptul că e unul de-al lor. A mers zi de zi alături de colegi în campania de strângere de semnături, inclusiv în cartierele periferice ale orașului. Încă de la startul campaniei electorale din 27 mai de la ora 00,00, deși ploua, Sorin Preda Nica a mers toată noaptea cu colegii din PNR și simpatizanții, să lipească afișele în oraș. Ceilalți 7 candidați la Primărie își trimit oamenii de campanie (plătiți), să le lipească afișele și să distribuie flyere.

Sorin Preda Nica – PNR, Lucian-Bernd Săuleanu (ex-PNL) – independent, Mihail Genoiu – PSD, Mario Ovidiu Oprea – PNL, Dumitru Călina – PMP, Emil Mladin (susținut de PNȚCD și UPSC) – independent, Anișoara Stănculescu (susținută de PRM) – ALDE, Adrian Prisnel – USR, sunt cei opt candidați la primăria Craiova.