Sorin Oprescu NU va fi extrădat în România. Judecătorii din Grecia au refuzat solicitarea României

Sorin Oprescu a scăpat de pușcăria din România. Judecătorii din Grecia au decis că doctorul Oprescu nu va fi extrădat din cauza condiţiilor de detenție din închisorile din România.

Fostul Primar General al Capitalei este liber și își poate trăi bătrânețea în Grecia. Nu va fi extrădat în România pentru a-și ispăși pedeapsa de 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție.

După două luni de analiză a dosarului, magistrații eleni că Sorin Oprescu nu va avea parte de condiții decente în închisorile din România, dacă va fi extrădat şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă.

Astfel, magistrații eleni au hotărât ca acesta să nu fie extrădat. El rămâne așadar în Grecia pe perioadă nedeterminată.

Procurorul de caz a fost cel care a fost de acord ca Sorin Oprescu să fie cercetat în stare de libertate, şi tot pentru că a considerat că în închisorile din România nu ar putea beneficia de un tratament așa cum trebuie pentru a se vindeca.

Dacă se întoarce vreodată în România, Oprescu va fi arestat.

Oprescu vrea să rămână în Grecia, să se stabilească acolo şi să demareze o afacere cu fiul său, o afacere în domeniul cercetării medicale.

Fostul primar a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat. În urmă cu două luni, când a venit sentința, Sorin Oprescu plecase de două săptămâni din țară, pe la Vama Giurgiu, în Grecia.