Pasajul rutier subteran de la Piața Presei, ce a costat 60 de milioane de lei, a fost inaugurat duminică, la ora 09.15 de către Primarul General al Municipiului București, Sorin Oprescu. 

Sorin Oprescu a inaugurat pasajul pornind pe jos de la intrarea de pe șoseaua București – Ploiești de la Fântâna Miorița și împreună cu presa a mers până la ieșirea de pe Bulevardul Kiseleff, apoi a vizitat și pasajul pietonal care începe dinspre capătul liniei tramvaiului 41 și dă direct în parcul Herăstrău.

”Prima săpătură a început în aprilie 2014, avem o mică întârziere de aproape două luni de zile din cauza rețelelor că asta e la noi, până le mutăm până le așezăm. E gata, se poate circula, are în jur de 800 metri, cu două ieșiri și o singură intrare de pe șoseaua București – Ploiești de la Fântâna Miorița. În felul acesta circulația e 30% liberă fără să fie oprită la stop. Încărcătura maximă va fi pe bulevardul Kiseleff, 2000 de mașini pe oră. Sperăm ca intrarea în București să fie mult mai ușoară. S-a desființat un stop și s-a făcut pasaj pietonal, care ajunge de la terminalul tramvaiului 41 și intră direct în parcul Herăstrău. Urmează să se mai facă un pasaj pietonal transversal sub Kiseleff, în dreptul Muzeului Satului. Îmi cer scuze pentru ușoara întârziere, le mulțumesc bucureștenilor pentru răbdare și să dea Dumnezeu să circule sănătoși”, a declarat Sorin Oprescu la inaugurarea pasajului de la Piața Presei.

După ce a acordat declarații presei, Sorin Oprescu a dat undă verde pentru deschiderea pasajului și primele mașini au început să circule.

Pasajul are o singură intrare pe șoseaua București – Ploiești și se continuă prin mijlocul Pieței Presei, cu două ieșiri: una pe bd. Kiseleff şi una pe bd. Mărăşti.

Sorin Oprescu, pasajul are o garanție de cinci ani de zile și a costat 60 de milioane de lei noi.

pasaj piata presei - sorin oprescu
pasaj piata presei