Sorin Grindeanu a fost reevaluat de PSD după puciul eşuat de palat când s-a baricadat la Palatul Victoria după ce toţi miniştrii cabinetului său au demisionat. PSD îl pune pe fostul premier în funcţia de şef la ANCOM pe un salariu fabulos.

Primul Ministru al României, Mihai Tudose a trimis la Parlament propunerea lui Sorin Grindeanu pentru şefia Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, după ce actualul şef, Valentin Diţă, a demisionat.

Propunerea va fi discutată în ședința Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului de luni, după care urmează să fie aprobată de plenul comun.

Pe ordinea de zi a ședinței BPR se mai află și demisia lui Adrian Diță, fostul președinte al ANCOM.

Cel mai probabil, propunerea lui Tudose va fi votată de Parlament joi. Şi uite aşa Sorin Grindeanu va primi voturi de la aceiaşi parlamentari PSD şi ALDE care l-au demis în iunie.

Invitat în emisiunea La ordinea zilei de la Antena 3, jurnalistul Bogdan Chirieac a afirmat că, prin nominalizarea lui Sorin Grindeanu la șefia ANCOM, se încearcă o „ieșire a acestuia din politică într-o parașută de aur”.

Alminteri, la Timișoara, el putea fi mereu o alternativă”, a spus Bogdan Chirieac.

Sorin Grindeanu a fost şi ministru al Comunicaţiilor, experienţă care îi va folosi în fruntea acestei instituţii.

Au fost controverse legate de modul de numire al şefului ANCOM. Anul trecut a fost schimbat modul în care această conducere este numită.

A fost un conflict între Guvern, care a emis o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica această procedură şi preşedinte, care, până acum, făcea această numire la propunerea Guvernului.

Sorin Grindeanu revine astfel pe cai mari în structurile statului român pe un salariu de cel puţin 14,000 de lei.