Sorin Grindeanu, deranjat de faptul că Președintele României nu a semnat decretele de revocare din funcție a lui Daniel Constantin și de numire a lui Grațiela Gavrilescu, îl ia la mișto pe Iohannis spunând că acesta lucrează foarte…lent.

Primul ministru al României, Sorin Grindeanu face mișto pe seama ritmului de lucru al președintelui Iohannis.

Întrebat la România TV ce părere are despre faptul că şeful statului nu a semnat încă vacantarea poziţiei din Guvern care a fost ocupată de Daniel Constantin, prim-ministrul Grindeanu a răspuns că el a trimis luni toate propunerile, punctând însă că este „dreptul legal al preşedintelui de a-şi lua un timp de 45 de zile”.

„Eu am trimis luni după-amiaza toate propunerile pe care le aveam. Şi pe mine mă miră acest ritm. E dreptul legal, totuşi, al preşedintelui de a-şi lua un timp de 45 de zile. E adevărat că eu nu lucrez în acest ritm şi probabil mulţi dintre noi nu lucrăm în ritmul ăsta. Şi e ciudat. Eu l-am revocat din funcție pe Daniel Constantin. Nu și-a dat demisia. Coaliția parlamentară nu va suferi dacă dânsul ar pleca cu mai mulți parlamentari”, a spus Grindeanu.

Luni, premierul Grindeanu afirma că a discutat cu preşedintele Iohannis în privinţa noilor propuneri de miniştri, precizând că aşteaptă decizia şefului statului.

„Am trimis nominalizările. Am avut o discuţie cu dânsul, prin care i-am transmis modificările pe care le-am transmis. Aştept din partea dânsului decizia”, a declarat atunci premierul.

Biroul Politic Central al ALDE a decis, duminică, să o propună pentru funcţia de ministru al Mediului şi viceprim-ministru pe Graţiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Biroul Politic Central al ALDE l-a propus pe Viorel Ilie, liderul grupului senatorilor ALDE.