Premierul Sorin Grindeanu a declanșat un atac dur la adresa Guvernului Cioloș. Liderul PSD susține că guvernul tehnocrat nu a făcut efectiv nimic cât a stat la cârma țării și în schimb au depășit deficitul de 3%.

Grindeanu a făcut praf Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, luni seară la Antena 3. Premierul a anunțat cifre catastrofale pentru 2016, anunțate de Eurostat. Deficit de peste 3% în 2016.

„Nu au făcut nimic oamenii ăștia. Deficitul pe 2016 este de peste 3%. Acesta este rezultatul unei guvernări în care nu s-a făcut nimic. E absolut inadmisibil. Trebuie să ne gândim de 5 ori înainte să luăm o măsură„, a spus Grindeanu la Antena 3.

Marți, premierul Sorin Grindeanu a declarat la International Health Forum, că soluţia Guvernului Cioloş la problemele sănătăţii a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele lor, precizând că Executivul pe care îl conduce îşi asumă să rezolve problema accesului la tratament al românilor, ”odată pentru totdeauna”.

Soluţia fostului Guvern la problemele sănătăţii a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele lor. Dacă asta este soluţia la aceste probleme, să nu ne mirăm că suntem în această situaţie. Trebuie să aducem medicamente pe piaţă pentru toţi românii”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, potrivit news.ro.

Şeful Executivului a precizat că trebuie revizuit complet politica de preţuri pentru a exista siguranţa că banii publici nu sunt risipiţi.

”Dar trebuie să ne asigurăm că medicamentele nu dispar de pe piaţă, pentru că nu putem face economii pe care să le plătim cu sănătatea românilor. Ştiu că trebuie să investim mai mult pentru medicamente, dar înainte de a face acest lucru, trebuie să ne asigurăm că banii pe care îi avem acum sunt cheltuiţi eficient.Acest Guvern şi eu personal ne asumăm să rezolvăm problema accesului la tratament al românilor, odată pentru totdeauna. Nu vom merge să le aducem medicamente cu rucsacul şi nici nu vom recurge mereu la soluţia extremă a achiziţiilor speciale”, a susţinut premierul.