Sorin Grindeanu a anunțat miercuri seară, în jurul orei 23,00, o declarație de presă la Palatul Victoria în cadrul căreia a anunțat că nu demisionează din funcția de Prim Ministru al României.

Nu îmi dau demisia. Și vă spun și de ce. Am obligația să mă comport responsabil față de România și de partidul din care fac parte. Acesta e Guvernul României și nu Guvernul CEX-ului”, a declarat Sorin Grindeanu.

După care, premierul a făcut precizări în ce condiții își va da demisia: îmi dau demisia atunci când președintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Eu cred că e normal eu nu vreau, atât cât pot, ca alte scenarii să poată să intre în discuție.

Premierul și-a început declarația de presă mulțumind românilor și primarilor pentru mesajele de susținere transmise în ultimele zile.

Mulțumesc românilor pentru susținere, sunt imrpesionat de numărul mare de mesaje de susținere venite din partea românilor. Mulțumesc primarilor pentru susținere. Sunt în acest partid de 21 de ani și colegii mei care mă cunosc foarte bine, din Timiș, de multe ori le spuneam un lucru, PSD nu e PCF-ul nimănui, nici al lui Grindeanu, nici al lui Dragnea sau Bădălău. Forța acestui partid a stat și stă în sutele de mii de membri care au munci și care ne-au dus spre victorie. Asta a caracterizat forța acestui partid în toți acești ani și vreau să le mulțumesc lor pentru toată susținerea pe care au dat-o pentru partid” a mai spus Grindeanu.

Premierul a dezvăluit faptul că Liviu Dragnea a încercat să-l facă să demisioneze oferindu-i șefia mai multor instituții ale statului, sau să fie numit ministru în noul guvern.

Sorin Grindeanu a rămas singur în Guvern, întrucât toți miniștrii PSD și ALDE, cu excepția lui Tudorel Toader (independent), și-au depus demisiile din Executiv.

Așadar, Sorin Grindeanu nu mai are miniștrii în Guvernul României.