Ruptură ireversibilă între Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea. Președintele PSD este nemulțumit de modul de comunicare al miniștrilor din Guvernul Grindeanu și pregătește debarcarea întregului cabinet cu Grindeanu în frunte.

După doar patru luni de guvernare, scaunul de prim ministru al lui Sorin Grindeanu se clatină serios.

Deranjat de faptul că miniștrii comunică defectuos în spațiul public și că nu pun în aplicare programul de guvernare al PSD, Dragnea pregătește schimbarea Guvernului.

„În PSD nu s-a finalizat procesul de modernizare, este un proces lung, care a început în octombrie 2015, atunci când eu, după ce am fost ales de toţi membrii partidului din ţară, am prezentat Congresului proiectul politic al partidului. Unii, foarte puţini, recunosc, au ascultat cu atenţie şi au citit cu atenţie ce am spus atunci. Alţii au spus că este un discurs ca de obicei, cum se ţin discursurile politice, să dea bine la televizor. Tot ce am spus acolo este urmărit punct cu punct, ca să nu zic pas cu pas, şi se va întâmpla, cu toate frânele, cu toate ezitările unora sau ale altora. Eu nu dau avertismente (miniştrilor – n.r.). Eu, personal, sunt foarte preocupat să se pună în operă programul de guvernare. Tot ce s-a pus în practică până acum a produs efecte pozitive şi românii au început să simtă lucrul acesta. Până pe 10 mai s-au înfiinţat 110.000 de noi locuri de muncă şi continuă să se întâmple asta. Au crescut investiţiile străine mult mai mult decât anul trecut şi au crescut şi veniturile populaţiei şi se dezvoltă şi afacerile în România. Nu e vorba dacă este nemulţumit de unul sau altul, important este ca să-şi facă treaba. Şi, ca să nu mai discutăm pe la colţuri şi să vă dăm dumneavoastră subiecte, am văzut că deja au început să apară liste (…), o să avem o discuţie în partid în luna iunie, care nu este obligatoriu să se finalizeze cu propuneri pentru remaniere„, a mai declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraţilor a reproşat, totuşi, Guvernului Grindeanu că nu a acţionat întotdeauna „coerent” şi că „nu şi-au organizat foarte bine comunicarea”.

Lia Olguța Vasilescu și Sevil Shhaideh sunt vehiculate ca variante posibile fie de schimbare din funcție fie de numire în funcția de prim ministru.