Sorana Cîrstea a reuşit joi, o victorie senzaţională în optimi de finală la Beijing Open. A învins-o pe Karolina Pliskova, fostă numărul unu mondial, oferindu-i astfel Simonei Halep, o şansă în plus să devină numărul unu mondial.

Sorana Cîrstea defilează la turneul de la Beijing, Românca s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Românca a reușit o victorie de senzație în fața cehoaicei Karolina Pliskova, numărul patru mondial, cu 6-1, 7-5, după o oră și 23 de minute.

Sorana a început cu stângul și și-a pierdut serviciul la debut, dar apoi a reușit să facă break și a fost de neoprit, câștigând primul set cu un sec 6-1.

Pliskova a început în forță setul al doilea și a condus cu 3-0, Sorana a avut o tresărire de orgoliu și s-a apropiat la 2-3, dar apoi și-a pierdut din nou serviciul iar cehoaica s-a desprins la 5-2. Pliskova a ratat nu mai puțin de patru mingi de set, după ce a condus cu 40-0 la 5-2, iar apoi a avut 40-30 la 5-3. Cîrstea a avut o revenire formidabilă și a reușit să își adjudece și al doilea set, cu 7-5.

Pliskova câștigase singurul meci direct cu Cîrstea, în 2014, la Pattaya City, cu 1-6, 7-6 (3), 6-0.

Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec de 149.138 dolari și 215 puncte WTA. În sferturi, Cîrstea o va înfrunta pe letona Julia Ostapenko.