Sorana Cîrstea a reuşit luni dimineaţă, să se califice în turul doi la Australian Open 2020, după ce a eliminat-o în runda inaugurală pe favorita numărul 32 a competiţiei, cehoaica Barbora Strycova.

Sorana Cîrstea, locul 74 mondial, este prima româncă ce accede în turul doi la Australian Open 2020.

Sorana Cîrstea a câştigat primul set al partidei cu cehoaica Barbora Strycova, cu scorul de 6-2, după doar 37 de minute de joc, graţie break-urilor reuşite la scorul de 3-2 şi 5-2.

În setul doi, la scorul de 2-2, Sorana Cîrstea şi-a pierdut pentru prima dată serviciul. românca şi-a recuperat rapid greşeala, reuşind re-break la zero şi astfel a egalat scorul la 3-3. După care, la 4-3 a reuşit al doilea break din set care a adus-o pe româncă în postura de a servi pentru câştigarea meciului. Din păcate, Cîrstea şi-a pierdut la zero serviciul. Iar la 5-5 a fost cât pe ce să-l piardă din nou. Sorana a anulat două mingi de break cehoaicei. Setul doi a ajuns în tie-break unde românca s-a impus cu 7-5, după o oră şi 43 de minute de joc.

În turul doi, Sorana Cîrstea va juca cu învingătoarea partidei disputate de Venus Williams şi Cori Gauff.

128.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA are asigurate Sorana Cîrstea pentru accederea în turul doi la Australian Open 2020.

În primul tur la simplu feminin la Australian Open 2020 se mai află şi Irina Begu, Monica Niculescu şi Simona Halep.