Sorana Cîrstea s-a calificat marţi, în turul trei la Roland Garros după un meci maraton. Românca a încheiat partida cu italianca Trevisan, după două ore şi jumătate de joc, abia cu a treia minge de meci.

Sorana Cîrstea a câştigat lejer primul set, scor 6-3, după care a cedat cu 3-6 sedul doi ăn faţa italiencei, Martina Trevisan. În setul trei, românca a revenit spectaculos de la 0-2.

La 4-4 a reuşit breaka, poi a servit pentru meci. După ce a fost condusă cu 0-30 pe propriul serviciu, a câştigat patru puncte consecuitve apoi a ratat prima minge de meci.

La a doua minge de meci a făcut dublă greşeală. Abia cu a treia minge a reuşit să închidă partida şi să se califice în turul trei unde va juca cu rusoaica Martina Trevisan.

Sorana Cîrstea e a doua româncă ce accede în turul trei la Roland Garros după ce Ana Bogdan s-a calificat în runda a treia după ce Naomi Osaka, s-a retras de la Roland Garros după ce a creat un scandal monstru. Japoneza a anunţat că refuză să mai participe la conferinţele de presă pe motiv că jurnalişii îi afectează sănătatea mintală.

La auzul deciziei, toţi oficialii celor 4 Grand Slam-uri au ameninţat că dacă nu revine auspra deciziei, o vor exclude de la toate turneele mari.

Azi, de la ora 17.00, Miahaela Buzărnescu joacă în turul doi cu legendara Serena Williams care în prima rundă a învins-o pe Irina Begu.