Sorana Cîrstea a reușit victoria carierei la US Open. Românca a eliminat-o în turul trei pe Elena Rybakina, a patra favorită a turneului american și s-a calificat în premieră în optimi de finală la US Open.

Sorana Cîrstea a reușit un meci de zile mari în turul trei la US Open 2023. Românca a răpus-o în două seturi pe campioana de la Wimbledon 2022.

Sorana Cîrstea a jucat fabulos de bine în primul set a partidei, cu Elena Rybakina. Românca și-a adjudecat primul set cu 6-3, după doar 35 de minute de joc, grație break-ului reușit la scorul de 2-1.

Românca a început fantastic setul doi, reușind break încă din debut. Însă, puțin neatentă, Sorana și-a cedat rapid serviciul. La 3-2 pentru Rybakina, românca a avut un game complicat. A reușit să-l câștige după 9 minute de joc, timp în care i-a anulat adversarei patru mingi de break. La scorul de 6-5 pentru adversară, Sorana Cîrstea a reușit să-i anuleze Elenei Rybakina, două mingi de set și s-a ajuns în tie break unde românca a fost condusă cu 4-0 dar a reușit să egaleze scorul la 4-4. Însă, după ce i-a mai anulat alte două mingi de set, Sorana a greșit flagrant la 6-7 și kazaka și-a adjudecat setul doi.

Sorana Cîrstea a condus cu 2-0 și 4-1 în setul trei, scor la care a ratat o minge de 5-1. Românca a făcut re-brek și a servit pentru meci la 5-3 și din nou și-a pierdut serviciul. La 5-4 pe serviciul adversarei, românca a obținut prima minge de meci și a fructificat-o după ce Rybakina a făcut dublă greșeală.

În optimi de finală, Sorana Cîrstea va juca cu elvețianca Belinda Bencic.

284.000 de dolari și 240 puncte WTA și-a asigurat Sorana Cîrstea prin accederea în premieră în optimi de finală la US Open.

Cele 240 puncte WTA asigurate, o urcă pe româncă, provizoriu, pe locul 27 mondial.